Hanki vauva, saat ilmaista tavaraa

ilmainen tavara.jpg

Täällä ollaan, vielä vahvasti yhtenä kappaleena. Turha varmaan edes kertoa, kuinka paljon odotan, että jotain alkaisi jo tapahtumaan. Viime päivät ovat kuluneet mökkihöperyyttä vastaan taistellen ja vauvan tavaroita järjestellen.

Viime aikoina olen huomannut, että hankkiutumalla raskaaksi on mahdollista saada paljon ilmaista tavaraa. Tämä on sekä uhka että mahdollisuus, näkökulmasta riippuen. Vauvauutisista kuullessaan monet sukulaiset intoutuvat kaivamaan kaappiensa ja varastojensa kätköistä omien lapsiensa jäljiltä säästettyjä äitiyspakkauksia ja lastenvaatteita. Lisäksi joulu ja erilaiset merkkipäivät ovat monelle hyvä tekosyy sille, että pääsee shoppailemaan vauvanvaatteita ja koriste-esineitä. Tässä ongelmaksi voi muodostua se, että oma käsitys kivannäköisestä voikin olla aika erilainen kuin kummin ja mummin mielestä. On ihanaa, että sukulaiset haluavat olla avuksi, mutta toisaalta en haluaisi, että kotimme muodostuu vanhojen vauvanvaatteiden ja -tarvikkeiden loppusijoituspaikaksi. Olen jo joutunut harjoittamaan kohteliaan kieltäytymisen taitoa. 

Mutta halutessaan raskaana ollessa on mahdollista saada myös oikeasti uutta ja ilmaista vauvatavaraa tuotenäytepakettien muodossa. Liberokerhoon liittymällä voi saada mm. vauvanvaippoja, kuukautissuojia ja muutamia näytekokoisia vauvanhoitotuotteita. Myös vauvatarvikeliike Lastentarvikkeesta voi hakea ilmaiseksi Baby Boxin, jossa on vaippoja, tuttipullo ja muutama muu vauvanhoitoon liittyvä tarvike.

Saamiemme ilmaisnäytepakkauksien sekä vaippakakun vuoksi emme ole ostaneet vielä yhtäkään vaippaa vauvalle. Eräs läheisemme tosin tarkkanäköisesti huomautti vaippapaketit nähdessään, että tässähän meillä on jo varastot täynnä vauvan kahden ensimmäisen elinpäivän varalle. Pääsemme siis varmasti vielä ostamaan vaippoja kyllästymiseen asti.

Harkitsin myös kestovaippailua, mutta kun minulle selvisi, ettei äitiyspakkauksessa enää tule kestovaippoja mukana, nousi kynnys niiden kokeiluun vähän liian korkeaksi. Ensimmäisen lapsen saaminen mullistaa elämäämme niin paljon, ettei minulla todennäköisesti riittäisi energiaa enää kestovaippailun opetteluun. Sillä kyllähän se vaatii ainakin aluksi enemmän vaivaa kuin kertakäyttövaippojen käyttö. Omatuntoani hieman kolkuttaa, kun kuvittelen vauvani vaippojen aiheuttamaa muovista jätevuorta, mutta mukavuudenhaluni vie tässä asiassa voiton. Ehkä sitten mahdollisen toisen lapsen kohdalla harkitsen asiaa uudelleen.

Joka tapauksessa olemme siinä vaiheessa, että kaikki mahdollinen ja mahdoton alkaa olla hankittuna vauvalle. Toivon, että tekemämme hankinnat olisivat järkeviä, mutta sitä on tietysti mahdotonta etukäteen tietää. Ainakaan meitä ei voi syyttää siitä, ettemme olisi yrittäneet varustautua tulevaan koitokseen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *