Isyyspakkaus

Hyvää isänpäivää kaikille isille! Meillä sitä vietetään vielä tänä vuonna siten, että pääosassa ovat omat isämme. Toisaalta tämä on myös miehelleni ensimmäinen isänpäivä, sillä vaikka lapsemme ei ole vielä syntynytkään, olemme hänen vanhempiaan jo nyt. Siksi halusin muistaa myös häntä isyyspakkauksen muodossa. Kirjoitin vähän aikaa sitten ajatuksiani äitiyspakkauksesta, ja vaikka sen sisältö onkin pääasiassa vauvalle suunnattu, ehkä osittain pakkauksen nimestä johtuen sitä pidetään enemmän äitien juttuna. Ehkä siksi monet raskaana olevat naiset haluavat koota omatoimisesti puolisoilleen niin sanottuja isyyspakkauksia.

Olen törmännyt blogeissa ja nettikeskusteiluissa muutamiin isyyspakkauksiin, ja tyylejä on selävästi erilaisia. Toiset keskittyvät enemmän isän hemmotteluun, osa pakkauksista taas on koottu enemmän huumorimielessä. Nämä pakkaukset ovat sisältäneet esimerkiksi korvatulppia, nenäklipsin ja energiajuomaa. Itselläni ei ollut mitään tiettyä näkökulmaa mielessä, vaan ostin pikku hiljaa kaikenlaista sellaista, minkä arvelin olevan hyödyllistä tai ihan vain kivaa. Osa tavaroista on sellaisia, että olisimme hankkineet ne todennäköisesti joka tapauksessa. Tavarat kokosin äitiyspakkauksen laatikkoon, jonka kanteen kiinnitin kaverini tekemän, ihanan isyyspakkaus-logon.

isyyspakkaus.jpg

Kokoamani isyyspakkauksen sisältö:

Vaatteita lapselle. Kahdet vähän isompaa kokoa olevat housut, college-paita ja pingviinitossut, lisäksi vauva-aikaan kolme huivia/kuolalappua. Vauvakokoa olevia vaatteita: ruskea nallehaalari ja kaksi bodya. Lisäksi hankin vielä vastasyntyneen kokoa olevan pingviinikuvioisen bodyn.

Leluja vauvalle. Kaksi purulelua, lampaan ja pingviinin muotoiset (kyllä, pingviinit ovat meidän juttumme), sekä sininen pöllöhelistin. Kuvakirja, jota lapsi voi katsella kylvyssä.

Vauvanhoitotarvikkeita. D-vitamiinitippoja ja NenäFriida, jolla pystyy putsaamaan lapsen sieraimet. Mute Button – tekstillä varustettu tutti. Infrapunakuumemittari. Äitiyspakkauksen mukana saimme tavallisen kuumemittarin, mutta mieheni puhui jossain vaiheessa, että haluaisi ostaa vauvalle infrapunalla toimivan kuumemittarin.

Vauvakirja. Selailin kirjakaupassa paria erilaista itse täytettävää vauvakirjaa, jä päädyin Tiina Laanisen kirjoittamaan Kirjaan minusta.

Luettavaa isälle. Daniel Blythen kirjoittama Vaippavapaalla – vaihtoehtoinen opas uusille isille. Huumorinäkökulmasta kirjoitettu teos, joka on suunnattu erityisesti isille.

Suklaata. Ihan vain koska halusin hankkia jotain pientä kivaa miehelleni.

En pitänyt kirjaa siitä, kuinka paljon kokoamani isyyspakkaus tuli maksamaan. Arvioisin, että tuotteet ovat reilun 150 euron arvioisia. Summaa nostaa etenkin infrapunakuumemittari, joka maksoi lähes 50 euroa. Suurimman osan vaatteista sain hankittua 50 euron arvoisella lahjakortilla, ja Vaippavapaalla-kirjan ostin muutamalla eurolla antikvariaatista. Todellisuudessa isyyspakkauksen hankintakustannukset jäivät siis tuotteiden arvoa pienemmiksi.

Oletteko te koonneet puolisoillenne isyyspakkauksia? Mitä ne sisälsivät?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *