Millainen vanhempi haluan olla

millainen_vanhempi.jpg

Lapseni, et ole vielä syntynyt, mutta ajattelen sinua paljon. Ajattelen myös usein sitä, millainen vanhempi minusta tulee sinulle. En ole vielä päässyt tutustumaan sinuun enkä siis tiedä, millainen persoona sinusta kasvaa, mutta äitinäsi minulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen. Toivon, että olen pystynyt antamaan sinulle hyvät valmiudet elämään sitten joskus, kun sinun on aika itsenäistyä.

Tällainen vanhempi haluaisin sinulle olla:

Lempeä. Saat tietää olevasi rakastettu. Tulet saamaan halauksia, silityksiä ja suukkoja sekä kuulemaan kannustavia sanoja. Haluan sinun tietävän, että kaikki tunteet ovat sallittuja, myös kielteiset. Jos olet iloinen, iloitsen kanssasi. Jos olet surullinen, lohdutan sinua. Haluan sinun oppivan myötätunnon ja empatian tärkeyden.

Innostava. Haluan näyttää sinulle elämän eri mahdollisuudet. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita, vaan erilaisuudesta voi oppia. Haluan sinun tietävän, että voit omilla valinnoillasi vaikuttaa siihen, millaiseksi elämäsi muodostuu. 

Rohkaiseva. Haluan antaa sinulle itsevarmuutta ja rohkeutta kokeilla, nähdä, tehdä ja yrittää. Myös epäonnistuminen on sallittua, sillä kukaan meistä ei ole täydellinen. Vain yrittämällä voi onnistua.

Kannustava. Mitä ikinä päätätkin elämässäsi tehdä, haluan olla tukenasi. Haluan sinun tietävän, että en tuomitse valintojasi vaikka ne eivät olisikaan sellaisia, joita olen ajatellut sinun tekevän. Pyrin parhaani mukaan ymmärtämään sinua omana itsenäsi.

Turvallinen. Haluan luoda sinulle turvallisen kasvuympäristön ja lapsuuden. Haluan sinun tietävän, että voit aina tulla puhumaan minulle, oli kyse mistä vain, ja että rajat, jotka sinulle asetan, on luotu sinun parhaaksesi.

perhe vanhemmuus ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *