Sarjasuositukset karanteeniin

Ai mitäkö olen tehnyt koronan aikaan? No katsonut tietenkin tv-sarjoja, ja siksi ajattelin jakaa omat vinkkini myös teille siitä, mitä nyt kannattaa suoratoistopalveluista katsoa.

Years and Years (HBO Nordic)

Sarja on dystopia lähitulevaisuudestamme: millainen paikka Eurooppa olisi, jos käytännössä kaikki tämän hetkiset kauhuskenaariot toteutuisivat? Sarjassa seurataan yhden suvun vaiheita vuodesta 2019 aina 2030-luvun puoliväliin asti. Years and Years muistuttaa perusidealtaan paljon Black Mirroria, mutta näkökulma on aavistuksen kevyempi ja siksi se ei ole ihan niin ahdistavaa katsottavaa. Ajatuksia se silti herättää paljon, ja jakaa varmasti mielipiteitä.

The Stranger (Netflix)

Tavallisen perheenisän elämä menee sekaisin, kun tuntematon nuori nainen tekee paljastuksen hänen vaimostaan, ja pian tämän jälkeen vaimo katoaa. Koukuttavassa brittisarjassa on useita samanaikaisia mysteereitä ja  joka jaksossa yllättäviä juonenkäänteitä.

Euphoria (HBO Nordic)

Euphoria on Skinsin ja Skamin sukulaissarja, mutta hurjempi. Seksiä, väkivaltaa ja huumeita, mutta myös herkullista ihmissuhdedraamaa ja moniulotteisia henkilöhahmoja.

Workin’ Moms (Netflix)

Loistava komediasarja kanadalaisista uraäideistä, jotka tasapainoilevat parisuhteen, perheen ja työn yhdistämisen välillä. Katsoessani sarjaa kiinnitin monesti huomiota kulttuurieroihin Pohjois-Amerikan ja Suomen välillä, mutta se aiheutti vain kiitollisuutta siitä, kuinka hyvin meillä Suomessa asiat loppujen lopuksi ovat.

Criminal: Iso-Britannia (Netflix)

Hieman erilaisempi näkökulma rikosdraamaan. Sarjan idea on hyvin yksinkertainen: rikosetsivät yrittävät saada tunnustusta epäillyiltä. Sarjassa ollaan käytännössä koko ajan poliisin kuulusteluhuoneessa, mutta silti jokainen jakso onnistuu koukuttamaan ja yllättämään. Sarjasta on olemassa myös ranskalais-, espanjalais- ja saksalaisversiot, joita en ole katsonut.

Epäuskottava (Netflix)

Hieno kuvaus siitä, miten naisiin kohdistuvien seksuaalirikosten uhreja usein syyllistetään. Tositapahtumiin perustuvassa sarjassa nuorta Marieta syytetään valehtelusta siitä, että hän on joutunut raiskatuksi.

Tiger King (Netflix)

Jos et vielä ole katsonut Netflixin tämän hetken puhutuinta sarjaa, tee se nyt. Tätä sarjaa on hyvin vaikea kuvailla, mutta se on ainakin dokumentti villieläintarhoista, true crime -rikosmysteeri sekä erään lukemani kuvauksen mukaan ”red neck -ihmisten Game of Thrones”. Sarja aiheuttaa alusta lähtien hämmästystä ja järkytystä, ja joka kerta kun ajattelet, että nyt ei voida enää mennä pidemmälle, niin käy.

Cheer (Netflix)

Dokumenttisarja pienestä texasilaiskaupungista, jossa on yksi koko Yhdysvaltojen menestyneimmistä cheerleading-joukkueista. Katoja samaan aikaan ihastelee ja kauhistelee, mitä kaikkea teini-ikäiset tytöt ja pojat ovat valmiita tekemään menestyksen eteen – ja miellyttääkseen valmentajaansa.

The Act (HBO Nordic)

Sarja äidistä, joka uskottelee vuosikausien ajan tyttärelleen ja kaikille muille, että tämä on vakavasti sairas. Lopulta tytär nousee vastustamaan äitiään, ja tapahtumat saavat aina vain järkyttävämpiä käänteitä. Vaikuttavan sarjasta tekee se, että se perustuu tositapahtumiin. HBO:n palvelussa on samasta aiheesta myös dokumentti, jota en ole katsonut.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *