Asioita vain äiti sanoo

Vanhemmilla on usein tapana kirjoittaa muistiin lasten sanomia hassuja lauseita. Mielestäni olisi hyvä jos joku myös kirjoittaisi muistiin meidän aikuisten suusta päässeitä lauseita, koska välillä meidänkin suuvärkkimme muodostavat mitä hassuimpia lauseita. Joskus suustani pääsee lauseita joita en koskaan osannut ajatella sanovani ja jotka kuulostavat niin oudoilta, että välillä on vaikea uskoa, että ne tulee sanottua ihan normaaleissa tilanteissa. Koska nämä lauseet ovat saaneet omat suunpieleni venymään hieman ylöspäin, päätin piristää niillä teidänkin sunnuntai päiväänne. Tässä siis koottuna muutama lause joita käytän (ehkä liiankin) usein;

 

1. Sylje pois kaarna suustasi.

En kyllä koskaan osannut ajatella että joutuisin kertomaan jollekin että puilla syötetään vain takkaa, eikä puusta irtoavaa kaarnaa laiteta omaan suuhun. En myöskään koskaan odottanut että joudun pyytämään ketään sylkemään kaarnaa käteeni. En myöskään koskaan uskonut joutuvani kieltämään ketään syömästä hiekkaa hiekkalaatikosta tai nurmikkoa takapihalta.

 

2. Tarvitseeko Spidermanin peppu pestä taas?

Kyllä, meillä vaihdetaan Spidermanille vaippa, lähes joka kerta kun vaihdetaan pikkuveljenkin vaippa. Spidermanilla on oma paikka hoitopöydällä ja Väinö huolehtii hänestä hyvin. Lisäksi hämähäkkimiehellä on tapana kakata useita kertoja päivässä myös vaipan vaihtojen välissä ja tietysti peppu vaatii silloin pesua. Veikkaisin, että se jatkuva ilmojen halki liitäminen ja seinillä kiipeäminen, saa ruuansulatuksen vilkkaaksi.

 

3. Täytyykö Mimmi Lehmää lohduttaa?

Lauseessa ei ehkä ole mitään kovin omituista, mutta en todellakaan koskaan uskonut istuvani silittämässä lehmän kuvaa kirjasta. Monta kertaa päivässä. En kyllä uskonut joutuvani lohduttamaan lehmää, aitoa tai piirrettyä, muutenkaan.

 

4. Lakkaa vetämästä vessaa.

Niin, meillä on löydetty tuo maaginen nappi WC-pöntön päällä ja nyt kun pituuttakin on tarpeeksi jotta siihen itse yltää, niin mikäs onkaan sen hauskempaa kuin painaa sitä uudestaan ja uudestaan.

 

5. Imuri ei halua satuttaa sinua, se haluaa vain syödä pölyt ympäriltäsi.

Onhan se aika pelottava laite tuo imuri, varsinkin kun se pitää niin ärsyttävää ääntäkin. Olen myös saanut kertoa ettei lammas, hevonen, porsas, kissa tai koirakaan halua syödä lastamme.

 

6. Ethän nuole ikkunaa.

Yksi asia johon rakastuin heti talossamme, ovat lasiset kaksoisovet meidän makuuhuoneeseen. Ja pidän niistä vieläkin, mutta en koskaan uskonut joutuvani kieltämään ketään nuolemasta niitä.

 

7. Älä heitä äitiä pinaattiletuilla.

En kyllä uskonut joutuvani kieltämään ketään heittämästä minua millään, mutta jos minun olisi pitänyt veikata jotain mitä minua kohti heitetään, pinaattiletut eivät olisi olleet ensimmäisenä listalla.

 

8. Kiitos sinun, uskon ihmeisiin.

Lauseessa ei ole mitään nauramisen arvoista, mutta sitä tulee toistettua useasti. No, meillä toistetaan perinteistä ”rakastan sinua” joka päivä, niin lapsillemme kuin me vanhemmat toisillemme, joten ihan näitä sanoja en ehkä käytä puhuessani perheenjäsenilleni. Mutta kuinka usein mietinkään tuota, millaisia ihmeitä nuo pienet ihmiset ovat minulle ja miten onnekas olenkaan kun saamme elää elämää yhdessä perheenä.

 

pexels-photo-696189.jpgKuva: pexels.com.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *