Paluu viikinkiaikaan

Jaakko täytti muutama viikko sitten 30 ja viime lauantaina juhlimme häntä lähimpien sukulaisten kanssa. Teemana meillä oli viikinkiaika. Meidän valtava kulmasohva olohuoneessa koristeltiin anoppilasta lainatuilla, aidoilla lampaantaljoilla ja ruuaksi tarjoiltiin muun muassa itsetehtyä, viikinkien reseptillä tehtyä leipää. Lisäksi pöydällä oli tarjoilla erilaisia lihoja, perunaa ja uunissa valmistettuja vihanneksia. Jälkiruuaksi oli perinteisesti kahvia ja synttärisankarin lempparia, eli kauraomena herkkua vaniljakastikkeella.

 

Olin ommellut meidän perheelle tekoturkiksesta turkit olkapäille pidettäväksi ja ranteisiin koristeet samaisesta tekoturkiskankaasta ja tekonahasta. Pojille ompelin nuo rannekoristeet paitoihin kiinni. Väinölle ompelin myös pienen viikinki kirveen, mutta se hajosi illan aikana. Oli ilmeisesti sen verran rajut viikinki taistelut että kirveskin hajosi. Kukapa olisi uskonut että 5 vuotta käsityöopintoja peruskoulussa, toisi vielä hyötyä tällaisessakin tilanteessa.

 

Monet miettivät miten jaksan järjestää ja panostaa juhliin aina niin paljon. Oikeastaan vastaus on hyvin yksinkertainen; samasta syystä kun pidän tätä blogia, eli saan käyttää luovuuttani. Minusta on ihana uppoutua johonkin teemaan ja järjestää juhla, ruokineen ja koristeineen, siihen teemaan sopimaan. Varsinkin kun järjestät kaiken jollekin sinulle tärkeälle henkilölle, jolle myös teema on sopiva. Onhan se aikaa ja energiaa vievää kun valmistat kaiken, varsinkin kun itse teen lähes kaiken alusta lähtien (ruokien maustamiset, paistamiset, leipomiset, koristelut jne.), mutta on se myös palkitsevaa. Minusta on ihana nähdä vieraiden keskustelevan ja nauttivan yhdessäolosta ja tarjoiluista. Ja lasten synttäreihin panostan, koska onhan kyseessä heidän suuri päivänsä. Itse olen syntynyt keskellä kesää ja yleensä kun pidin juhlia, eivät monet päässet paikan päälle koska olivat lomareissuilla. Ehkä osittain siksi, haluan antaa lapsilleni parhaat mahdolliset juhlat. Se ei kuitenkaan tarkoita että käyttäisimme valtavia summia juhlien järjestämiseen, koska pienemmälläkin budjetilla saa järjestettyä mahtavat pirskeet!

 

Tässä muutamia kuvia viime viikonlopun juhlista:

Blogiin 2 – kopio.JPG

Blogiin 1 (2).JPG

Blogiin 3.JPG

Blogiin 4 (2).JPG

Blogiin 5.JPG

Blogiin 8.JPG

Blogiin 9.JPG

Blogiin 10.JPG

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *