Puolison kynästä: Onnellisempi elämä hintaan 299,90€

Sä tarvitset laihemmat reidet, sileämmät kasvot, uuden auton, paremman tietokoneen, tyydyttävämmän parisuhteen, tehokkaampaa hammastahnaa, rentouttavan lomamatkan, onnellisemmat lapset, eettisesti parempaa arkiruokaa, enemmän omaa aikaa, vähän isomman sohvan, mökille uuden kuistin, hyvät suhteet omiin vanhempiisi, lisää itsevarmuutta ja mielenrauhaa.

Onneksi on Black Friday, jolloin kaikki tämä on mahdollista saavuttaa yhden päivän aikana, jos lompakko kestää!

Osta uudet ja paremmat juoksuhousut, koska vanhat eivät saaneet sua liikkeelle
Osta vitusti kosmetiikkaa, ettet näyttäisi noin rumalta ja vanhalta
Osta katumaasturi keskustan mukulakiville ja ison perheen tarpeisiin
Osta iPhone ja iMac, koska kavereilla ja julkkiksillakin on
Osta muutama opaskirja ja söpöjä hepeneitä, että parisuhteesi voisi paremmin
Osta luomulaatikko, että saat kertoa siitä kavereille ja tehdä somepäivityksen
Osta itsellesi parempi ja tyydyttävämpi elämä, jossa kaikki on hyvin

Joulusesonki on kaupoille kulta-aikaa ja Black Friday on oivallinen tapa aloittaa kulutusjuhla ”virallisesti” niin, että jengi osaa asettua ostamisen mielentilaan. Oikeastaan se on ihan helvetin hieno idea kauppiailta ja onkin nähtävissä päivän venymistä jopa mustaksi viikoksi, jolloin houkuttelevia tarjouksia satelee silmiin ja korviin niin, että sattuu:

JOS NYT ET REAGOI TÄHÄN TARJOUKSEEN, MENETÄT AINUTLAATUISEN MAHDOLLISUUDEN HIENOON TUOTTEESEEN IÄKSI. 50% ALE EI ENÄÄ IKINÄ TULE TÄMÄN TUOTTEEN KOHDALLA TOISTUMAAN JA OLET TYHMÄ, JOLLET OSTA NYT HETI. MEILLÄ KELPAA LUOTTOKORTIT JA KÄTEINEN, MUTTA OSAMAKSU JA PIKAVIPPI KELPAAVAT PARHAITEN.

Huomasin itsekin tempautuvani tähän paskaan mukaan alkuviikosta, kun törmäsin tarjoukseen hienosta uudesta telkkarista, joka olisi nykyistä isompi ja tarkkakuvaisempi JA sisältäisi tälle vuodelle päivitetyn käyttöjärjestelmän, jonka älyominaisuudet ovat huimasti paremmat kuin omassa viitisen vuotta vanhassa rohjossani. Parina päivänä kävin katselemassa sitä uutta televisiota ja fantasioin, miten istuttaisiin vaimon kanssa sen hohteessa katsomassa tarkempikuvaisia TV-sarjoja paremmalla äänellä ja Ambilight-tekniikalla höystettynä. Ultrakorkeapiirtokuva toisi ohjelmien tapahtumat olkkariimme ultrarealistisina ja lapsetkin tykkäsivät, kun Pipsa-Possua ja Ninjagoa voisi katsella nyt niin, että ne hahmot olisivat aidon kokoisia. Sitten tanssittaisiin koko perhe sen telkkarin ympärillä ja nautittaisiin elämistämme kuin ei koskaan aiemmin.

Paitsi ettei siinä rohjossa ole mitään vikaa ja sillä pärjätään hienosti vielä ainakin pari vuotta.

Mielikuvamarkkinointi on tehokasta, koska sillä osutaan juuri sopiviin kohtiin ihmisen aivossa, siellä jossa asustaa ihanne-itse, -parisuhde ja -elämä. Ensin sulle uskotellaan, ettei sun elämäsi ole täydellistä ilman tätä meidän tuotetta, sit sä ostat sen tuotteen ja olet hetken tyytyväinen, kunnes taas seuraava mainos/blogi/twiitti kertoo sulle, mitä sulta vielä puuttuu täydellisen onnen saavuttamisesta.

Kun oikein tarkkaan katsot, huomaat että sun elämäsi on ihan hyvin just nyt, tai ainakin sillä mallilla, ettei sitä yhdellä kauneustuotteella, televisiolla tai iPhonella pitkälle pötkitä, kunnes tulee taas tuttu tyhjyyden tunne ja katse kiinnittyy seuraavaan ostokseen.

Olkaa siis tarkkoina sen suhteen, miten teihin yritetään vaikuttaa, varsinkin tällaisina päivinä.
Sun elämäsi voi olla hyvää myös ilman sitä kaikkea kamaa, ratkaisuja tai täytettä, mitä nyt tuputetaan ovista ja ikkunoista.

Sä olet hyvä just tuollaisena, rasvatukkaisena, selluliittireitisenä ja pälvikaljuisena. Sä kyllä voit vaikuttaa omaan onneesi, mutta uuden roinan ostaminen ei ole oikea tapa.

Älä anna kenenkään (varsinkaan voittoa tavoittelevien yhtiöiden) kertoa sulle mitään muuta!

Oikein hyvää Älä osta mitään -päivää kaikille teille murunappeloille! <3
 

blogiin.png

 

hyvinvointi mieli syvallista raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *