Herkkulakon kautta kohtuuteen

Minun on ollut aina vaikea kontrolloida herkkujen syöntiä koska siihen ei ole tullut tervettä mallia kotoota mistä sen pitäisi jokaiselle ehdottomasti tulla. Meillä lapsilla oli karkkipäivät mutta isä ja äiti lasten nukkumaan mentyä söi salaa karkkia. Herkuista tuli ns kielletty hedelmä.

Muutoksen pitää lähteä aina omasta tahdosta. Monelle täysin sokeriton ja herkuton ruokavalio on ainut mahdollisuus irtautua herkkukoukusta mutta itse onnistuin rimpuilemaan irti herkkulakkojen kautta kohtuukäyttöön.

Ennen pystyin juomaan 6x330ml limupaketin päivän aikana ilman ongelmia. Iso karkkipussi meni telkkaria katsellessa ja pieni suklaapatukka tuli ostettua päivittäin ja jos vieraille ostettiin tarjottavaa niin kyllä donitsit ja muut herkut katosi hyvää tahtia minun kitaani kahvipöydästä.

Aloin jossakin kohtaa kirjaamaan ylös paljon kuussa meni herkkuihin rahaa. Summat mitkä meni kuukausittain herkkuihin, oli mielestäni isoja kun ne oli yhteen laskettuna paperilla. Peruspihinä ihmisenä aloin herkkulakkoon tavoitteena pudottaa tuota kuukausittaista herkkuihin mennyttä rahaa. Siinä sivussa putosi paino ja herkkuhimo hellitti.

Nykyään tilanne on jo se että kaapeissa saa olla vaikka 10pkt suklaata aivan rauhassa ilman että minä niitä liki pakonomaisesti käyn syömässä sieltä. Tästä muutoksen aloittamisesta on nyt liki vuosi ja olen ylpeä itsestäni ja mielestäni ihan aiheesta. Vielä on opeteltavaa herkkuannosten kohtuullisena pitämisessä mutta kun itse kuri on löytynyt, on itsensä kurissa pitäminen aina vaan helpompaa.

Palkitsen itseni jollain pienellä kivalla (en herkuttelulla) itseni tästä onnistuneesta elämäntapamuutoksesta. Voisin hankkia itselleni vaikka sarjalipun uimalaan, frisbeegolfkiekkoja taikka vaikka uudet ulkoiluhousut.

Tammikuu alkaa olemaan päätöksessä ja jos jonkinmoiset en syö ja juo sitä taikka tätä haasteet on tulossa monella päätökseen ja osa haluaisi jatkaa mutta se tuntuu vaikealta. Mutta voin taata että kyllä se elämäntapa muutos onnistuu jos vain uskoo itseensä eikä anna mieliteoilleen valtaa. Helppoa tietä ei näissä ole olemassa mutta kun oikein ajattelee, niin onko elämässä oikeasti kovinkaan monta asiaa joissa pääsisi helpolla taikka itse tekemättä mitään. En voi oikein antaa mitään ohjeita miten jokainen onnistuu elämäntapamuutoksessa mutta voin antaa jokaiselle sitä tarvitsevalle virtuaaliset tsempit ja näyttää näin etänä peukkua ja sanoa että juuri sinä onnistut kyllä kun vain itseesi uskot.

koti terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *