Isänpäivä ei välttämättä ole ilonaihe

Isänpäivä kuuluu niihin päiviin vuodesta joita markkinoidaan suurena iloisena perhejuhlana, mutta aina asia ei ole niin. Kaikille isänpäivä ei ole iloinen juhla valitettavasti.

Vasten tahtoaan lapsettomille joka tuutista tunkeva isänpäivä sitä ja tätä tuputus sekä somessa vastaan tulevat isänpäiväkuvat voivat olla todella kipeä paikka. Äitienpäivän kohdallahan tästä jo puhutaan että vastoin tahtoaan lapsettomat voivat kärsiä äitienpäivä hössötyksestä mutta sama koskee myös miehiä isänpäivänä.

Isänpäivä ei ole välttämättä ilonaihe niille ihmisille jotka ovat lapsuudessaan / nuoruudessaan joutunut isänsä / isäpuolensa kohdistaman väkivallan kohteeksi. Tästäkään ei puhuta mielestäni tarpeeksi tai jos asiasta julkisesti puhutaan, on sävy mielestäni vähättelevä.

On myös isiä, jotka ovat isiä vasten tahtoaan. Ehkäisy on voinut pettää ja nainen on päättänyt pitää lapsen ja näin miehestä tulee mahdollisesti vasten tahtoaan isä. Tässä on turha aloittaa mitään ehkäisy kuuluu kaikille jankkaaminen koska aikuisen ihmisen on ymmärrettävä että mikään ehkäisytapa ei ole 100% varma. Osalle vasten tahtoaan isäksi tulleelle isyys lopulta muuttuu ilon aiheeksi ei todellakaan kaikilla.

Sitten on niitä isiä jotka eivät saa / voi olla haluamallaan tavalla isä koska äiti on vieraannuttanut lapsen / lapset isästään. Vieraantuminen tapahtuu valitettavasti valheiden avulla, johonka lapset myös aikuisena uskoo. Mieheni isällä on kaksi lasta edellisestä liitostaan ja nämä ovat heidän äiti päättänyt aikoinaan vieroittaa isästään mielipuolisten valheiden avulla. Pelottavinta on että miehen sisaruspuolet edelleen noihin valheisiin uskoo vaikka jokaisen täyspäisen ihmisen pitäisi ymmärtää että näissä ”totuuksissa” isästä ei vaan ole mitään järkeä. Onneksi mieheni isä on tähän toisen avioliittonsa lapsiin oikein hyvissä väleissä.

Lopuksi

En kannata sitä että isän / äitienpäivä pitäisi poistaa kalenterista tai että kouluissa lakattaisiin asiaankuuluvat askartelut mutta perheiden monimuotoisuus ja eri elämäntilanteet tulisi ottaa mahdollisimman hyvin huomioon.

 

perhe vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *