Joulu apua

On aika tehdä listaa siitä miten auttaa eri järjestöjen kautta suomalaisia vähävaraisia talouksia. Olen oppinut aiemmista vuosista että mitä aiemmin on liikkeellä sen parempi. Joulustressi iskee kuitenkin joulukuun alussa ja siinä kohtaa haluaisi jo keskittyä ihan vaan omiin sukulaisiin ja ystäviin.

Ensiksi lahjoitamme paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle joka jakaa ne sitten vähävaraisille eläin talouksille. Tilaan nuo ruuat tänäkin vuonna Zooplussalta. Tämä on kannaltani kaikkein helpointa kun tavarat tuodaan kotiovelle, josta ne on helppo viedä yhdistykselle. Zooplus ei ole mielestäni aikoihin enää ollut merkittävästi halvempi kuin suomalaiset kaupat.

Vaatteet ja asusteet ostamme yleensä pojille vaatekauppaan lahjakortit. Teineillä on yleensä erittäin vahva oma maku ja tämän takia ostamme juurikin lahjakortteja. Villasukkia teetän kutomista rakastavalla kaverille jolle toki maksan langat ja pientä palkkaa. Sukat on mahdollisimman neutraalin värisiä että käyvät mahdollisimman monen makuun. Sama koskee tavallisia urheilusukkia. Ne ostamme isoissa tukku paketeissa vaikka persoonallisempia vaihtoehtojakin olisi olemassa mutta kaikki ei niitä persoonallisempia sukkia halua / kehtaa käyttää.

Tyttö teineille kerään tänäkin vuonna korit joihin pakkaat shampoota, hoitoainetta, hiustenhoito suihketta, suihkugeeliä, naamioita niin jaloille, käsille kuin kasvoillekin, ponnareita jne. Käsinaamioita ostin ja kaikki muu näihin koreihin on edelleen ostamatta. En oikein tiedä mikä olisi nyt nuorten suosiossa oleva merkki esim suihkugeeleissä. Silloin kun itse olin teini niin ehdottomasti piti saada joka vuosi Bosyshopin tuotteita ja jos niitä ei saanut niin piru pääsi irti. Omista teini ajoista on niin kauan että tuo body shop ei ole enää varma valinta tuollaisiin koreihin ja monen muunkin asian kohdalla emmin.

Pienemmille lapsille olemme jo ostaneet Prismasta tarjousleluja elokuussa. Leikkiastioita, Super Marion leluja, pikkuautoja jne kertyi useampikin pakkaus. Nämä lähtee jakoon paikallisen hopen kautta.

Lopuksi

Ennen kuin mitään voi lahjoittaa pitää tehdä ostoksia reilummalti. Jos nyt laitan vähän vauhtia koneeseen, niin olen ensi kuun puoleenväliin mennessä tehnyt kaikki lahjoitettavaksi menevät hankinnat ja sitten voikin ruveta jo keskittymään jouluruokiin. Lahjoitatko itse jouluna hyväntekeväisyyteen tavaraa?

koti vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *