Kaikki mokaa joskus ja väsyy kanssa

Me kaikki mokaamme joskus jossakin. Mokat on joko isompia tai pienempiä mutta niitä tekee kaikki joskus. En tiedä mikä miestäni riivasi viikonloppuna mutta mokia tuli kuin liukuhihnalta. Meillä oli sovittuna että mies käy tekemässä pienet hankinnat ensi viikonlopun reissua varten. Hankinta listalla oli minigrip pusseja, matkakokoinen hammastahna sekä shampoo jne.

No mies hankki kaiken muun niin kuin pitikin paitsi sen hammastahnan. Mies oli mielestään napannut ostoskoriin tukkupakkauksen annos kokoisia hammastahna pakkauksia. Ihan kiva ajatus mutta ne eivät olleet hammastahnoja vaan jotain suuvesi juttuja. Joo kyllä ne tulee käytetyksi jollakin aikavälillä mutta onhan suuvesi ja hammastahna aikas eri asia. Kun huomautin asiasta miehelle, yritti hän vielä alkaa kinaamaan että kyllä ne on hammastahnoja. Lopulta laitoin hänet lukemaan mitä paketissa lukee ihan selvästi painettuna.

Rakas mieheni oli eilen lounaan valmistus vuorossa. Mies oli laittanut keittoon sipulia, porkkanaa, perunaa broileria, currya, sitruunaa, ruokakermaa, vettä ja kalakastiketta. Juu luitte oikein kalakastiketta siis sellaista suolaista thairuokiin kuuluvaa kalakastiketta. Keitto tuli kyllä syötyä vaikka se oli hieman eksoottisen makuista. Mies ei normaalistikaan ole mikään chef de cuisine mutta ei se ihan tälläkään tavalla ole keittiössä mokaillut.

Epäilin jo hetken että mieheni näölle on tapahtunut jotain hyvinkin radikaalia mutta totuus lienee se että mies on aivan järkyttävän stressaantunut ja sillä päässä ”pätkii”. Jokaisen pitäisi tunnistaa läheisissään ne hälyttävät väsymisen merkit ennen kuin se väsymys sairastuttaa ihmisen pahemmin. Tällaisten asioiden puheeksi ottaminen ei ole koskaan helppoa. Jotenkin sitä ajattelee että on helpointa sanoa asia suoraan päin näköä mutta kun ei ne asiat ole niin. Eilisen illan vihjailin hienovaraisesti ja vähemmän hienovaraisesti ja lopulta töräytin asiani suoraan miehelleni. Lopulta mieheni ymmärsi että hän jää kotiin ainakin alkuviikoksi ja tekee jotain kivaa ja katsotaan sitten loppuviikosta töihin tulemista.

koti parisuhde
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *