Kun yrittäjän järkeni varoittaa minua asiakkaasta.

Niin siinä sitten kävi että yrittäjän järkeni varoitti minua eräästä asiakkaasta mutta jätin kuuntelematta sitä (valitettavasti).

Asiakas suhde alkoi normaalisti ilman minkäänlaista moitteen sijaa puolin taikka toisin mutta harvemminhan ongelmalliset asiakkaat paljastaa ongelmallisuutensa heti kättelyssä.

Kaikki näytti jatkuvankin pitkän asiakkaan kanssa normaalisti kunnes asiakas muuttui ja siirappi valui lattiakaivoistakin pitkin lattioita kun hän ylisti työmme jälkeä. Tämä oli mielestäni outoa käytöstä mutta meitä ihmisiä on hyvin monenlaisia ja outous ei ole lailla kiellettyä.

Ja kun hunajaa oli tovi valutettu päällemme ylistämisen muodossa, heitti asiakkaan päässä propelli uu käännöksen ja alkoi syyllistäminen. Olemme kuulemma kavalia ketkuja, jotka olemme menestyneet vain suhteilla ja hän on nyt selvittänyt meidän taustojamme ja tulee kuulemma julkaisemaan sen että olemme pärjänneet vain suhteilla olemassa olomme ajan. Odotan mielenkiinnolla sitä, mitä mysteerisiä suhde kuvioita tämä asiakas kuvittelee taustaltamme löytyvän ja tarvittaessa otan yhteyttä poliisiin. Rakentavaa kritiikkiä otan kyllä vastaan mielelläni toiminta tavoista mutta itseeni tai yritykseeni kohdistuvia perättömiä syytöksiä tai salaliittoteoria hörhöilyjä en katsele enkä kuuntele hetkeäkään.

Toiminnassamme tämän asiakkaan kohdalla ei ole myöskään minkäänlaista moitteen sijaa. Olemme toimineet juuri niin kuin kyseisen asiakkaan kanssa on sovittu toimittavaksi. Asiakkaan itsensä olisi pitänyt reklamoida toiminta tavoistamme jos ne ei ole häntä miellyttäneet tai kokee ne sopimuksen vastaisiksi. Tämä on asiakkaan ainoita tapoja viranomaistahojen lisäksi saada oikeutta jos kokee tulleeksi kohdelluksi taholtamme kaltoin tai ei ole tyytyväinen työn jälkeen.

Minua ei yllätä että kyseinen asiakas ei ole myöskään maksanut lähettämäämme laskua. Laskun maksamatta jättäminen ja uhkailu ei ole ratkaisu siihen jos ei olekaan mahdollista maksaa laskun eräpäivien ja jo tehdyn osamaksusuunnitelman mukaisesti laskua pois. Näissä asioissa on meidän kanssamme aina mahdollisuus neuvotella. Aina olemme saaneet asiakkaan kanssa sovittua järkevän maksuaikataulun joka tyydyttää kumpaakin osapuolta. Meidän ja asiakkaan kannalta perintä on aina se, epätyydyttävä vaihtoehto jota yritämme viimeiseen saakka välttää. Yrittäjät turhaan leimataan usein ahneiksi paskoiksi jotka vaan huvin vuoksi laittaa laskuja perintään. Yrittäjä kuitenkin tarvitsee työstään rahansa koska emme mekään voi vain hyväntekeväisyytenä kaikkea tehdä.

koti tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *