Sairaanhoidon kriisi (mutta edelleen hyvää hoitoa saa)

Mies on ollut oikeastaan viikon pahassa räkätaudissa. Mies ei valita kovin helposti oloaan mutta lauantaina sanoi että päätä särkee ja väsyttää. Eilen sanoi jo hankkiutuvansa lääkäriin kun tuntuu että hengitys ”pörisee”, mutta se ei nyt sitten ollutkaan ihan niin yksinkertaista. Olimmehan me toki lukeneet että terveyskeskuksiin on alueellamme viikkojen jonot ja päivystyksessä voi mennä useampikin tunti. Mies yritti varata ajan Mehiläiselle kun on sieltä yleensä saanut ajan aina parintunninpäähän. No ei olisi saanut ajan kuin ilta kahdeksaksi. Terveystalolle ei ollut samalle päivälle vapaita aikoja lainkaan mikä sekin on hyvin epätavallista. Mies päätti lähteä istumaan päivystykseen jonon jatkeeksi.

Mies oli saanut ensiksi saarnan siitä että päivystykseen ei kannata tulla jos kotonakin pystyy olemaan mutta jo kuumeen mittaamisen jälkeen oli ääni muuttunut kellossa. Mieheni joka ei ole yleensä tule kuumeeseen oli nyt yli 39 asteen kuumeessa. Kotona oleva kuumemittari oli näyttänyt vain 37 ja jotakin lukuja mutta sen patterit on aika finaalissa ja siihen ei täysin voi luottaa (joo uusi on hankinnassa). Mies oli alle tunnissa lääkärin tutkittavana kun kuulemma nuori hoitaja ei ollut uskonut siihen että kyllä mieheni pystyy odottamaan ihan rauhassa vaikka pitempäänkin kunhan saa istua. Oli kuulemma hoitaja pelännyt että mies pyörtyy odotustilaan kun oli mennyt niin kalpeaksi. Ja ilman pidempiä odotteluja mies oli kiikutettu röntgeniin ja verikokeisiin ja noin neljä tuntia päivystykseen menemisen jälkeen mies ilmoitti että on keuhkokuumeessa ja viettää ainakin yhden yön sairaalassa.

Tuttavapiirissä on useampikin keuhkokuume ollut nyt 6kk aikana perus influenssojen lisäksi ja itse uskon siihen että parivuotta kestäneet eriasteiset eristystoimet ovat tähän suurin syy. Ihmisten vastustuskyky on heikentynyt parissa vuodessa ja nyt kaikki taudit tarttuu helposti. Keuhkokuume ei ole onneksi koronan aiheuttama vaan bakteerin. Toivottavasti mies pääsee tänään kotiin sairastamaan.

Kiitos

Sairaanhoidon ruuhkautumisesta huolimatta on pakko todeta että on mahtavaa että apua tarvitsevat sitä saa edelleen ja siitä kuuluu kiitos etenkin sairaanhoitajille jotka jaksaa päivästä toiseen tehdä töitä pienellä palkalla valtavien paineiden alla.

hyvinvointi terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *