Tammikuu päättyi ja joulukoristeet lähti

Tammikuun loppu on aina ajankohta, jolloin keräilen nurkista viimeisetkin joulukoristeet ja pakkaan ne varastoon.

Tänä vuonna aloin miettimään joulukoristeiden määrää ja säilytettävyyttä. Tulin lopputulokseen että tästä vuodesta eteenpäin meille ostetaan vain kahden – kolmen sarjan koristeita joita ostetaan vuosittain se sen vuoden koriste ja kaiken maailman halvat ja muka hauskat soivat tontut ja pukit jne krääsä jää kauppaan. On muutenkin eettisesti kyseenalaista että joulukoristeita tuntuu puskevan markkinoille vuosittain aina vaan enemmän ja sellaiset ihmiset kuten minä ostamme niitä helposti kun eihän tämä, tuo se ja tämä nyt niin kallis ole.

Siivosin joulukoristeet pois ja samalla lajittelin ne kuntonsa puolesta roskiin meneviin, annettaviin ja myytäviin sekä varastoitaviin. En liioittele jos väitän että 75% koristemäärästä oli kasoissa roskiin, annetavissa ja myytävissä.

Yllätyin siitä että näin tammikuussa tai no tammi-helmikuun vaihteessa on joulukoristeille ottajia ja ostajia. Tavaran vähentäminen ja suuntautuminen minimalismiinpäin ei tarkoita sitä että itselle mieleisistä asioista pitäisi kokonaan luopua vaan tavaramäärän kohtuullistamisesta. Joskus pienempi määrä mieleisiä asioita on parempi vaihtoehto kuin läjittäin tavaraa jonka hankkimista katuu jo kaupasta kotiin matkatessa. Tämä ratkaisu koristeiden suhteen tuntuu hyvältä ja tiedostan senkin että se olisi pitänyt tehdä jo parisen vuotta sitten.

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *