Soup for the season

Upea sunnuntai! Auringonpaistetta pitkästä aikaa. 

Aamupalan jälkeen lähdettiinkin hyvin nopeasti ulos järvelle lenkkeilemään. Keväisestä säästä hullaantuneena pipokin jäi matkasta mutta aurinko lämmitti jo sen verran, ettei se alkanut liikaa harmittamaan. Lisäksi pysähdyttiin ostamaan kahvit puolivälissä matkaa munkintuoksuiselta kojulta. Ihana ja raikas päivä kaiken kaikkiaan. 🙂 

Keittiössä nautin tällä hetkellä kaikesta terveellisestä ja kasvispainotteisesta ruoasta ja lenkin aikana haaveilin kuumasta keitosta. Kokkailin tämän herkun noin kymmenessä minuutissa kotiin päästyämme. Lupaan, että tämä tuttavalta saatu keiton ohje muuttaa kyynisimpiäkin käsityksiä linsseistä, sillä se yksinkertaisesti sulaa suuhun. 

 

fullsizerenderr_0.jpg

 Intialainen linssikeitto (alkuperäinen ohje:http://www.finefoods.fi/reseptit/intialainen-linssikeitto/)

1prk Mutti-tomaattimurskaa

1prk kookosmaitoa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1cm pala tuoretta inkivääriä

1tl punaista curry-tahnaa

1 punainen chili

1pkt punaisia linssejä (GoGreen)

1kpl luomu yrtti-kasvisliemikuutio

Suolaa, pippuria, yrttejä…

 

Kuullota sipulit, lisää tomaattimurska, inkivääri, tahna, chili, kasvisliemikuutio ja mausteet. Keitä hetki ja surauta sauvasekottimella tasaiseksi. Lisää linssit, kookosmaito ja yrtit ja kiehauta vielä miedolla lämmöllä. Nauti raejuuston ja tuoreiden yrttien kanssa.

 

– Anniina

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma