Soup for the season
Upea sunnuntai! Auringonpaistetta pitkästä aikaa.
Aamupalan jälkeen lähdettiinkin hyvin nopeasti ulos järvelle lenkkeilemään. Keväisestä säästä hullaantuneena pipokin jäi matkasta mutta aurinko lämmitti jo sen verran, ettei se alkanut liikaa harmittamaan. Lisäksi pysähdyttiin ostamaan kahvit puolivälissä matkaa munkintuoksuiselta kojulta. Ihana ja raikas päivä kaiken kaikkiaan. 🙂
Keittiössä nautin tällä hetkellä kaikesta terveellisestä ja kasvispainotteisesta ruoasta ja lenkin aikana haaveilin kuumasta keitosta. Kokkailin tämän herkun noin kymmenessä minuutissa kotiin päästyämme. Lupaan, että tämä tuttavalta saatu keiton ohje muuttaa kyynisimpiäkin käsityksiä linsseistä, sillä se yksinkertaisesti sulaa suuhun.
Intialainen linssikeitto (alkuperäinen ohje:http://www.finefoods.fi/reseptit/intialainen-linssikeitto/)
1prk Mutti-tomaattimurskaa
1prk kookosmaitoa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1cm pala tuoretta inkivääriä
1tl punaista curry-tahnaa
1 punainen chili
1pkt punaisia linssejä (GoGreen)
1kpl luomu yrtti-kasvisliemikuutio
Suolaa, pippuria, yrttejä…
Kuullota sipulit, lisää tomaattimurska, inkivääri, tahna, chili, kasvisliemikuutio ja mausteet. Keitä hetki ja surauta sauvasekottimella tasaiseksi. Lisää linssit, kookosmaito ja yrtit ja kiehauta vielä miedolla lämmöllä. Nauti raejuuston ja tuoreiden yrttien kanssa.
– Anniina