Heikki Orvolan Miranda

Aika herkullisen näköisiä astioita. Mikähän mahtaa olla tämän lasisarjan nimi? Ehkä Iittalan uutuus keväälle 2016?

Ei sentään. Nämä astiat ovat olleet kyllä uutuus, mutta vuosi on ollut 1971. Kyseessä on Nuutajärven lasin Miranda-sarja, jonka on suunnitellut Heikki Orvola vuonna 1970. Sarja oli tuotannossa vuosina 1971-1975.

Sarjaa valmistettiin turkoosina, kirkkaana, vihreänä ja ruskeana. Turkoosi ja kirkas Miranda näyttävät raikkailta ja uusilta. Vihreä ja varsinkin ruskea taasen tuo mieleen 70-luvun.

Sarjan suunnitellut Heikki Orvola on useasti palkittu lasi- ja keramiikkataiteilija, sekä muotoilija. Hän on suunnitellut tuotteita Arabialle, Marimekolle ja Iittalalle. Orvola on painottanut muodon tärkeyttä, mikä näkyy hänen töissään.

Mirandan hän suunnitteli melko pian aloitettuaan Nuutajärven lasitehtaalla. Mirandan pintakuvio on toistuva sarja puoliympyröitä, jotka yhdessä muodostavat esineille hauskan pinnan.

Kuvausalustana lasiesineillä on Finlaysonin Silmu pöytäliina, joka on uusin kirppislöytö. Haalean vaaleansininen liina paljaine koivunoksineen sopii tammikuun värimaailmaan.

Vielä kun sen silittäminen olisi onnistunut allekirjoittaneelta paremmin.

Kommentit

laurakviss

Kiva lukea vähän Miranda -sarjasta, kun satuin juuri pari päivää sitten klikkaamaan kotiin kyseisen sarjan jälkiruoka-astiat Traderasta. Nyt odottelenkin innolla, että ne saapuisivat kotiin!:)

ajattomat aarteet

Ne ovat tosi kauniita ja hauskaa niissä on että tosiaan voisivat olla miltä ajalta vaan. Itselle on tullut niitä aika vähän vastaan. Tekis itsekin mieli tilata puuttuvia osia sarjaan. :)

Kommentoi