Heikki Orvolan Miranda

Aika herkullisen näköisiä astioita. Mikähän mahtaa olla tämän lasisarjan nimi? Ehkä Iittalan uutuus keväälle 2016?

image.jpeg

Ei sentään. Nämä astiat ovat olleet kyllä uutuus, mutta vuosi on ollut 1971. Kyseessä on Nuutajärven lasin Miranda-sarja, jonka on suunnitellut Heikki Orvola vuonna 1970. Sarja oli tuotannossa vuosina 1971-1975.

image.jpeg

Sarjaa valmistettiin turkoosina, kirkkaana, vihreänä ja ruskeana. Turkoosi ja kirkas Miranda näyttävät raikkailta ja uusilta. Vihreä ja varsinkin ruskea taasen tuo mieleen 70-luvun.

image.jpeg

Sarjan suunnitellut Heikki Orvola on useasti palkittu lasi- ja keramiikkataiteilija, sekä muotoilija. Hän on suunnitellut tuotteita Arabialle, Marimekolle ja Iittalalle. Orvola on painottanut muodon tärkeyttä, mikä näkyy hänen töissään.

image.jpeg

Mirandan hän suunnitteli melko pian aloitettuaan Nuutajärven lasitehtaalla. Mirandan pintakuvio on toistuva sarja puoliympyröitä, jotka yhdessä muodostavat esineille hauskan pinnan.

image.jpeg

Kuvausalustana lasiesineillä on Finlaysonin Silmu pöytäliina, joka on uusin kirppislöytö. Haalean vaaleansininen liina paljaine koivunoksineen sopii tammikuun värimaailmaan.

image.jpeg

Vielä kun sen silittäminen olisi onnistunut allekirjoittaneelta paremmin.

Kommentit (3)
  1. Heikki Orvola | Mtv Uutiset Fi
    19.6.2020, 03:27

    […] Heikki Orvolan Miranda – Ajattomat aarteet | Lily – Sarjan suunnitellut Heikki Orvola on useasti palkittu lasi- ja keramiikkataiteilija, sekä muotoilija. Hän on suunnitellut tuotteita Arabialle, Marimekolle ja Iittalalle. Orvola on painottanut muodon tärkeyttä, mikä näkyy hänen töissään. Mirandan hän suunnitteli melko pian aloitettuaan Nuutajärven lasitehtaalla. […]

  2. Kiva lukea vähän Miranda -sarjasta, kun satuin juuri pari päivää sitten klikkaamaan kotiin kyseisen sarjan jälkiruoka-astiat Traderasta. Nyt odottelenkin innolla, että ne saapuisivat kotiin!:)

    1. Ne ovat tosi kauniita ja hauskaa niissä on että tosiaan voisivat olla miltä ajalta vaan. Itselle on tullut niitä aika vähän vastaan. Tekis itsekin mieli tilata puuttuvia osia sarjaan. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *