Kirjahyllyn karsintaa aka rento lomapäivä

Perhe lähti eilen vuoden ensimmäiselle mökkiviikonlopulle lumikinosten keskelle. Minä kieltäydyin julmasti osallistumasta tähän hupiin, koska lunta on siellä oikeasti sen verran, että ulkona ei voisi tehdä mitään (paitsi kahlata lumessa persvakoa myöten) ja toiseksi siksi, että nyt minulla on piiiiiitkästä aikaa mahdollisuus olla YKSIN KOTONA!

Hekumoitsin etukäteen, kuinka töistä tultua pistäisin paikat tiptop-kuntoon ja sitten asettuisin nautiskelemaan siitä hetkestä kun kaikki on paikoillaan, on siistiä  ja on hiljaista.
Hetken mielenjohteesta otin jopa tämän perjantain lomapäiväksi ja visioin itseni sohvannurkkaan hyvän kirjan kanssa teekupponen sohvapöydällä käden ulottuvilla sekä ehkä pari palaa suklaata…

No.

KIRJA on kyllä kuulunut päivän ohjelmaan, mutta istumaan en ole ehtinyt. Tätä naputellessani istun ensimmäistä kertaa  paikoillani koko päivänä.

Sain nimittäin superhyvän idean inventoida kirjahyllyn kirjat lävitse tavoitteena keventää hyllyparkojen taakkaa reippaalla kädellä!
Ei ihan läpihuutojuttu olekaan.Ei todellakaan.

Ensiksikin olen tukehtua pölyyn, silmiä kirvelee, nenää kirvelee, aivastuttaa, yskittää…miten kirjat voivatkin olla niin täynnä pölyä!
Toiseksi homma on sairaan hidasta. Hitaudesta saan tosin syyttää vain itseäni, koska jämähdän selailemaan (=lukemaan) joka toista kirjaa miettiessäni kuuluuko se poistettaviin vai hyllyyn jääviin.

Tuntuu että vaikka miten karsin ja poistan, eivät hyllyt tyhjene ollenkaan!

Nyt on sohville kasattu tuplariveihin ne kirjat, joista toivon pääseväni eroon. Löysin netistä antikvariaatin, joka ostaa isompia eriä kirjoja ja jopa noutaa ne kotoa ympäri Suomea. Kuvaan tarjokkaat, lähetän ne sähköpostilla tarjolle ja jos liike ne huolii niin pakkaan opukset pahvilaatikoihin ja pistän odottamaan heidän seuraavaa kieppiään täällä Susirajalla.Toivottavasti parin sadan kirjan määrä ei ole liian pieni heille.

Jos kirjat eivät tuonne antikvariaan kelpaa olenkin ison ongelman edessä, joten pitäkää peukkuja rakkaat ihmiset!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *