Pakastin tyhjäksi -tagine

IMG_0071.jpgJo pidemmän aikaa olen yrittänyt ruoanlaitossa pidättäytyä niissä ainesosissa mitä kaapeista ja pakastimesta löytyy. Varsinkin tuon pakastimen haluaisin pohjakoloja myöten tyhjäksi ennenkuin alkaa uusi satokausi sinne taas pakastettavaa tuottaa.

Niinpä eilen nostin hyllystä rakkaan taginevuokani ja alkoin ratsata kaappeja.

Pataan päätyi lopulta seuraavat ainesosat:
-nahistumaan päin kääntynyt, kauniimmin oikein kypsä kesäkurpitsa, ei haittaa onneksi kurpan kurtut pataruoassa
– paketinpohjallinen punaisia linssejä
– pussillinen porkkanoita
– muutama punasipuli
– purkinpohjat öljymaan valkosipulimarmelaadista
– tuubin loppu tomaattipyrettä
– sriracha-kastikkeen pullonpohjat
– pussillinen itsepoimittuja luomuherneitä
– pussillinen suolattomia broitsunlihapyöryköitä pakastimesta
– joulukinkunjämäpala pakastimesta
– palvilammaskänttyjä pakastimesta
– 5 sentin pätkä chorizomakkaraa
Sekaan roiskin soijakastiketta, rosmariinia, rakuunaa, basilikaa, kuivattua valkosipulirouhetta, kreikkalaista maustesekoitusta (käy kaikkeen!), chiliä, paprikajauhetta ja lopuksi juoksevaa hunajaa.

Kansi päälle, 200-asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi ja lopputulos oli kuulkaas parasta mitä olen syönyt pitkään aikaan!
 

IMG_0072.jpg

Onneksi tätä herkkua riittää useammallekin aterialle.

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.