Hyvin suunniteltu ruokaviikko sunnuntaista sunnuntaihin

Kuva: kaanyucebilgic Pixabay

Noukin Minnealta postaus-idean viikon ruokalistasta , kiitos vain!

En välitä altistaa itseäni pakkoa enenpää kontakteille, joten mieluusti ruokaostokset yritän hoitaa mahdollisimman vähillä visiiteillä kauppoihin. Niinpä lauantai-iltana suuntasinkin kauppaan hiljaisen viimeisen tunnin aikana päässäni summittainen hahmotelma koko viikon ruokalistasta.

Kauppalistani:
keräkaali
2 pussia porkkanoita
perunoita
purjosipuli
Atrian Hornet snacs & wings 2 rasiaa
1 kg jauhelihaa
pussi sarvimakaroneja
kenno kananmunia
1600 g maustamattomia porsaanribsejä
pussi sämpyläjauhoja
4 pakastepizzaa

Sunnuntai
oli pakastepizzapäivä! Dr Oetkertin Quatro Formaggiot muulle perheelle ja minulle Salame Mozzarella Pesto, namnamnam!
Sunnuntaina raastoin kaalin ja porkkanat & purjoa isoon satsiin coleslaw-salaattia, jonka kastikeainekset löytyivät kaapista valmiiksi.
Porkkanaraastesta otin osan syrjään ja käytin sen porkkanapeltileipään (sämpyläjauhot menivät tähän)

Porkkanapeltileipä:
9,5 dl vettä
200g porkkanaraastetta
2 dl kaurahiutaleita
1 dl öljyä/sulatettua margariinia
1600g sämpyläjauhoja
2 pussia kuivahiivaa
(tästä tulee 60cm uuniin tosi paksu levyleipä, 50 senttiseen uuniin varmaan kaksi pellillistä)

Maanantai
Lounaaksi teetä ja porkkanapeltileipää
Kaksi rasiallista Atrian Hornet snacs & wingsejä uuniin  1. erä niistä syötiin coleslawin kanssa päivälliseksi.

Coleslaw
900 g valkokaalia
300g porkkanaa
Kastike: 2 dl majoneesia, 1 tl dijon-sinappia, 1 tl hunajaa, 1 tl suolaa, 1 rkl sitruunanmehu)

Tiistai
lounaaksi wingsejä ja coleslaw´ta.
Päivälliseksi tein makaronilaatikon (puolet jauhelihasta jäi odottamaan pastakastikkeeseen päätymistä)

Makaronilaatikko
400g sarvimakaroneja
500 g jauhelihaa (mausta niin tujakasti kuin suusi vain kestää)
1l kanalientä
2 kananmunaa
keittämättömät makaronit ja paistettu jauheliha sekaisin, kanaliemi-munasotku niskaan ja 200 asteeseen n. 50 min.

Keskiviikko
lounaaksi edelleen wingsejä ja coleslaw´ta.
Päivälliseksi makaronilaatikon loput

Torstai
lounaaksi viimeiset wingsit ja coleslaw´ta.
Päivälliseksi teen jauhelihakastikkeen pastalle.

Jauhelihakastike:
500g jauhelihaa
iso sipuli pilputtuna
valkosipua rutkasti (tai sitten ei)
chiliä
500g tomaattimurskaa
roiskaus tomaattipyreetä
mausteitamausteitamausteita
Annetaan kiehua pienellä lämmöllä niin kauan kuin nälältään kärsii, sen parempaa on mitä pisempään muhii

Perjantai
lounaaksi kaurapuuro
Päivälliseksi kotiinkuljetetut Kebab Iskenderit + punaviiniä

Lauantai
Lounaaksi munakas
Päivälliseksi jotain pastaa

Sunnuntai
sunnuntaisin syömme lämpimän ruoan kerran päivässä ja tätä varten
ribsit menevät marininaadiin lauantaina, seuraksi keitetyt perunat
ja yrttiporkkanoita.

koti ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.