Beaujolais Nouveau 2020

Viime torstaina oli taas se viininharrastajien odottama marraskuun kolmas torstai, milloin vuoden Beaujolais Nouveaut, eli kuluvan vuoden sadosta valmistetut viinit tulevat myyntiin. Tokihan niitä oli kotiin noudettava meidänkin.

Tänä vuonna hyllyiltä löytyi kaksi Ranskalaiselta AOC-viinintuotantoalueelta Beaujolais’ta käsinpoimituista Gamay-rypäleistä valmistettua Beaujolais Nouveau -viiniä: Beaujolais Nouveau ja ja Beaujolais-Villages Nouveau.

Alkon sivulta lainattua tietoa: Nuorena nautittavat uuden sadon beaujolais’t ovat makumaailmaltaan raikkaan punamarjaisia, vähätanniinisia sekä kevyen mausteisia. Näin ollen ne kantavat hyvin esimerkiksi välimerellisen illallisen: quiche lorraine , kevyet juustot, salaatit, pasta, grillattu kananrinta sekä mausteiset makkarat ovat klassikkoja beaujolais’n kyljessä. Kevyen tanniinisuutensa ansiosta myös kalaruokien kanssa nautittuna nuoret beaujolais’t pääsevät oikeuksiinsa.

No, koska emme oikeasti ole mitään viinihifistelijöitä vaan yksikertaisesti pidämme viinistä ja mielellämme niitä juomme ja maistelemme, emme alkaneet välimerellistä illallista laatimaan, vaan paistoimme karppipizzaa (Hiilareita 2,2/100g) ja avasimme viilennetyn Beaujolais-Villages Nouveaun sen seuraksi.

Maistettuamme ensimmäisen suullisen heti avatusta pullosta oli maku oli jopa hiukan metallisen kotiviinimäinen, joten dekantoimme viinin ja annoimme sen hetkisen hengittää. Maku pehmenikin mukavasti ja lopullinen makutuntuma jäi raikkaan hapokkaaksi.

Netflixin leffan Rebecka (katso mieluumin Hitchcockin versio, uudelleen filmatisointi on ihan lälly) ja  pizzan myötä imaisimme kitusiimme ensimmäisen viineistä ja jälkiruokaan siirtyessä korkkasimme sitten sen toisenkin pullon.Tämä Beaujolais Nouveau maistui paremmalle kuin tuo Village-viini, mutta liekö syynä se, että ensinnäkin älysimme heti dekantoida viinin ja toiseksi juotuamme jo useamman lasillisen tuota toista ennen tämän maistamista, ei arvio liene ole täysin lahjomaton.
Mutta kuten sanoin, emme me ole varsinaisia viininharrastajia muuta kuin määrällisesti 😀

Ja onhan tämä Beaujolais Nouveaun markkinoille saapuminen aina yksi lisäsyy nauttia viiniä, jos sille jotain sivistyneenpää perustelua tuntee tarvitsevansa pelkän mielihalun lisäksi.

puheenaiheet ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.