Oranssia ja makeaa joulua!
Kasasin ystävien joululahjakasseja, joihin olin jo aiemmin tehnyt appelsiini-limehyytelöä ja kauhukseni huomasin, ettei omaan kaappiin jäänyt ainoatakaan purkkia!
Joten eikun veitsi heilumaan eli kuorimaan & paloittelemaan appelsiinja. Parin appelsiinin kuorin ohuelti ja viipaloin kuoret tuomaan rakennetta marmelaadiin.
Kaunista! Oranssia ja lisää oranssia. Ja kas, vielä enemmän oranssia! Muu perhe sai tuoksutella hurmaavia sitrushedelmän tuoksuja, joilta minä valitettavasti jäin paitsi, mutta jo pelkkä värikin kirkasti maanantain lähes perjantaiksi.
Kattila hellalle ja hillosokeria sekaan.
Vartin keittämisen jälkeen marmeladi oli valmis purkitettavaksi pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin.
Näillä pärjää pitkälle kevääseen.
Eli:
2 kg appelsiineja
1 kg hillosokeria
Kuori parista huolellisesti pestystä appelsiinista oranssi pinta ja suikaloi se. Kuori ja paloittele loput appelsiinit kattilaan, lisää kuorisuikaleet ja kilo hillosokeria. Keitä viitisentoista minuuttia välillä hämmentäen.
Kaada kiehuvankuumana kuumennettuihin purkkeihin ja pistä kansi kiinni. Jäähtyessään purkit ”umpioituvat” ja korkit napsahtelevat iloisesti.
Hillosokerilla keitetty hillo/marmeladi säilyy huoneenlämmössäkin, kunhan on valolta suojattu.