Laiskan kokin broileria savipadassa
Jostain syystä aloin haaveilla itsekypsennetystä broilerista ja vielä aivan ehdottomasti se pitäisi kypsyttää savipadassa.
Ja koska haaveet pitää mahdollisuuksien mukaan pyrkiä toteuttamaan, niin eikun kauppaan ja tutkimaan irtotiputarjontaa. Pakastealtaasta löytyi broilerila ja kanaa, mutta ne olivat jotenkin kuivakan ja aneemisen näköisiä yksilöitä, eivätkä mitenkään vastanneet mielikuvaani tulevasta päivällisestämme. Tuoreita kokonaisia kanoja/broilereja ei taida saada edes isojen markettien lihatiskiltä, mutta pakattuna löysin hyllystä Jyväbroilerin valmiiksi maustetun ja kauralla kasvatetun ”paistin”.
Helppoa ruoanlaittoa.
Liotin savipataa parikymmentä minuttia, kuorin ja pilkoin pohjalle muutaman porkkanan ja putkautin broitsun pakkauksestaan porkkanoiden päälle. Kansi päälle ja koko komeus kylmään uuniin. Lämpo 200 asteeseen ja kellahdus sänkyyn hyvän kirjan kanssa.
Parin tunnin kuluttua uunista nostettiin pöytään tämä herkku:
Ja vaikka grillibroileria saa taatusti ainakin tarjouksestaedullisemmin valmiina, niin tämä böödi voittaa grillitiskin tiput kuus-nolla, niin mureaa, mehevää, pehmeää ja maukasta se oli. Porkkanatkin maistuivat mahtaville.
Jatkoon!