Mustien banaanien muodonmuutos
Herra 20vee osti viime viikonloppuna itselleen banaaneja, mutta päättikin sitten alkaa karppaamaan. Ja banskuissahan on ihan tautisen paljon hiilareita, joten ne saivat jäädä oman onnensa nojiin hedelmäkoriin rupustumaan.
Siinä vaiheessa kun hedelmät alkoivat enemmän muistuttaa pökäleitä kuin banaaneja päätin, että on aika keksiä niistä jotain, etteivät mene hukkaan makoisat herkut.
Joten päätin paistaa banaanimuffineita. Karpatkoon herrat ihan rauhassa, minä nautin hiilareista ja mussutan muffineita joiden ohje tulee tässä:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
ripaukset kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää
3 ylikypsää banaania
1 kananmuna
50 g sulatettua margariinia
Kuivat aineet kulhoon ja mössätty banaani sekaan.
Lisää muna ja sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi sörsseliksi.
Jostain kumman syystä kaapista löytyi MUSTIA muffinssivuokia. Ei mitään havaintoa mistä nämä ovat sinne ilmestyneet, mutta veikkaisin, että jossain ovat olleet HALVALLA tarjolla ja näin päätyneet ostoskoriini.
Kukka-aihe pehmensi mustuutta sen verran, että nämä valikoituivat paistovuo´iksi.
Röpöt vuokiin ja parisataa asteiseen uuniin paistumaan vartista pariinkymmeneen minuuttiin. Kannattaa kokeilla ennen poisottoa ovatko kypsiä.
Näistä tuli kauniita ihan tämmöisinäänkin – jos olisi viitsinyt kuorruttaa, niin nämähän olisivat olleet suorastaan upeita. Mutta makuhan se ratkaisee – ja nämä ovat olivat tosi hyviä!
Meheviä.
Pehmeitä.
Ihanan tuoksuisia (sanoivat hajuaistin omaavat).
Mmm…maistuis varmaan sullekin ;)