Mitä syötäisiin pääsiäisenä?

Helppo vastata tuohon kysymykseen ainakin meidän taloudessamme.

Pitkäperjantaina  emme muuta perheen ikiaikaista perinnettä, vaan vietimme leffaillan kebabia syöden. Jos ei napa ratkea, nautimme jälkkäriksi palan persikka-rahkapiirakkaa.

  Lankalauantaina syödään mitä kaapista löytyy, ehkä pastaa, nuudeleita tai joku keitto. Lauantain eväät ovat tarkoituksella hiukka kevyemmät, koska ”ruokapääsiäisemme” painottuu sukkasunnuntaille.

Pääsiäissunnuntaina pöytään katetaan sahramiriisiä, pehmeäntulista karitsaa Intialaisittain, pitaleipää ja jälkkäriksi pashaa + hedelmiä. Suklaamunat kuuluvat myös pääsiäissunnuntaihin.

Toinen pääsiäismaanantai menee sunnuntain rääppiäisiä viettäen, nälkää ei tarvitse nähdä silloinkaan. Jos jälkikasvu on yhä paikalla, syötän jäljellä olevat herkut puolipakolla heille ja pakkaan loput heille matkaan, ettei ihan halattiin tarvitse pukeutua arjen alettua.

Mitäs teillä syödään pääsiäisenä?

koti ruoka-ja-juoma oma-elama