Bataattiveneellä seilausta

IMG_7879.JPGViime viikolla oli ”jossain” kaupassa bataatit eurolla kilo ja niitähän sitten kannoin kotiin puoli tusinaa. Tänään viimein päätin tehdä niistä ruokaa ja mikäpä sen parempaa kuin täytetyt bataattibotskit elikkä veneet. Vesille venhosen mieli ja mites se menikään?
Simppelia sapuskaa nämä. Kunhan ne saa paukutettua ensin halki, niin sen jälkeen homma etenee kuin tanssi.
Halkaistut bataatit voidellaan oliivi- tai millähyvänsä öljyllä, niihin tökitään haarukalla vähän reikiä ja tuupataan 200-asteiseen niin pitkäksi aikaa, että ne ovat pehmeitä. Nämä mötikät painoivat reilut 300 grammaa per puolikas ja niiden pehmenemiseen meni 40 minuuttia.

IMG_7882.JPGSillä aikaa kun bataatit muhivat uunissa, ruskistin pari silputtua sipulia ja jauhelihaa. Koska molemmat jälkikasvuni jäsenet ovat kotona tänään, jauhelihalla varmistetaan annoksen uppoaminen vatsoihin ilman sen suurempia naaman mutristeluja. Paitsi että nyt olen kyllä epäreilu – kyllä nuo syövät puhtaasti kasvisruokaakin, mutta jauhelihalla saan helposti protskua mukaan ja hyvällehän se maistuu. Sitäpaitsi joku oli syönyt kaapista fetajuuston, mitä ensin ajattelin täytteeksi.

IMG_7880.JPG

Tämän näköisinä nostin bataattiveneet uunista.IMG_7883.JPGYksinkertainen on kaunista – koversin lusikalla bataatit tyhjiksi ja pistin poiskaavitun osan kulhoon.

IMG_7884.JPG Sekoitin jauheliha-sipuliseoksen bataattimassaan ja lisäsin reippaalla kädellä mausteita (vaikka olinkin jauhelihan jo maustanutkin), bataatti imee itseensä tosi paljon makuja ennenkuin päästään edes lähelle määrettä ”liikaa”. Eli reilusti yrttejä, valkosipulia, pippuria…

IMG_7885.JPG Lusikoin täytteen kuoriin ja ripottelin päälle juustoraastetta. Nämä yksilöt sujahtivat takaisin uuniin ehkä kymmeneksi minuutiksi?

IMG_7887.JPGJuustoraastepussissa luki kyllä emmental, mutta miten ihmeessä se jäi noin olmianeemisen näköiseksi? Pidin hetken jopa grillivastusta päällä, että saisin väriä juustoon, mutta kun ei niin ei. Onneksi olmius ei vaikuttanut makuun.

IMG_7888.JPG

En käyttänyt kaikkea bataattisosetta täytteeseen vaan jätin sitä ehkä 1/3 syrjään, koska mieleni alkoi tehdä myös inkivääristä bataatti-porkkanasosekeittoa, jota teen ehkä huomenna…

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.