Broileri ananas-riisipedillä

IMG_4862.jpg

Tänään saan rakkaan vieraan muutamaksi päiväksi ja en meinaa hellan ääressä huhkia hänen täällä ollessaan, joten tein valmiiksi yhden lemppariruoistani: broileria ananas-riisipedillä.

Isommallekin porukalle helposti ateria ja maistuu yleensä lapsillekin.

Tarvitaan:
paketillinen mieluusti valmismarinadissa olevia broitsunpaloja. Ja kylläkyllä, tiedän että se marinadi on ällöä geggamoijaa, mutta tässä ruoassa se vain toimii tosi hyvin, ole siis rohkea ja kokeile.
risottoriisiä

pari purkkia ananasmurskaa omassa mehussaan
lihalientä
(valkosipulimurskaa, lisämausteita mielen mukaan – nämä eivät ole välttämättömiä)

Levitä haluamasi määrä riisiä uunivuokan pohjalle, minulla tässä peräti 4 desiä, koska kaadoin riisipurkin pohjat kaikki.
Sekoita riiseihin ananaspurkkien sisältö, sitä useamman, mitä makeamman säväyksen lopputulokseen haluat, omaan suuhun paras tulos saadaan suhteella 2dl riisiä/2 purkkia ananasta.
Poimi marinoidut broilerinpalat ja asettele riisin päälle pyyhkimättä marinadia lihapaloista.

IMG_4856.jpg

Tässä välissä tuleva ateria näyttää aika ällöltä…
Lisää pannulle riisien vaatima nestemäärä liha-/kana-/kasvislientä, johon olet sekoittanut loput marinadilöllöt broitsupakkauksesta.

Koko satsi uuniin n. 200 asteeseen, anna paistua n. tunti, laske lämpötila 175 ja anna muhia ainakin tunti. Jos näyttää siltä että ruoka alkaa kuivua, lisää nestettä ja/tai folio päälle.
Kun ruoka muhii uuniissa niin pitkään, että lautaselle nostettaessa lihat irtoavat luista itsestään, on herkku parhaimmillaan. Voi toki syödä jo vähän ”tiukemmassakin lihassa” ;)

Seuraksi raikas vihersalaatti ja pirskahtelevaa valkoviiniä…tai ihan pelkkää vettä.

IMG_4857.jpg

Ja ettei verkkokalvoillesi jää viimeiseksi kuvaksi tätä ”ennen” kuvaa, kopioin alusta tuon paremman näköisen ”jälkeen” version.
Nam.

IMG_4862.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma DIY