Helmet musahaaste korkattu

Rohkeasti tartuin musahaastelistaan ja mietin, mistäpä aloittaisin. Tylsänkarhea keskiviikkopäivä ei herättänyt isompia intohimoja mihinkään suuntaan, kunnes päätin, etten ainakaan helpoimmasta päästä aloita ja valitsin kohdan 2. Ooppera-alkusoitto

Olen elämässäni käynyt oopperassa tasan yhden kerran – voitin radio 957:n kilpailussa kaksi lippua oopperaan, enkä enää edes muista mistä oopperasta oli kyse, mutta suhautimme ystävättären kanssa taidenautintoon Tampereelta uuden karhealla isolla Lexuksella ja sen auton muistan kyllä. WROOOOOM!

Eli tätä musiikkikokemusta lähdin proosallisesti hakemaan youtubesta hakusanoilla ”Opera overture” ja nappaamalla summamutikassa sieltä yhden, ihan nimen perusteella:

Orpheus in the Underworld Overture, säveltäjä Jacques Offenbach. Orfeus alamaailmasa kuullosti oikein houkuttavalta teemalta klassiselle musiikkitekeleelle.

Pidän klassisesta musiikista ja kuuntelen sitä tietyissä mielentiloissa paljonkin, mutta tämä Offenbach oli totaalisen tuntematon suuruus oopperoineen. Paitsi että kun googletin herrasta lisää, olikin Orfeuksen seikkailut määritetty nimellä ”Operetta”, eli lähinnä operetti, eikä ooppera.

Noh – en enää vaihtanut teosta vaan kuuntelin kiltisti eteenpäin sen aloitettuani.

Suuri oli yllätykseni, kun reilut seitsemän minuuttia lähemmä kymmenminuuttista alkusoittoa kuunneltuani korviini kantautui tuttuakin tutumpi sävelkulku!! Taaa-tat-tat-tat-tat-taa-taa-tat-tat-tat-tat-taa-taa…

CAN-CAN!! Tai siis sillä nimellä olen oppinut sen sävelkulun tuntemaan, minkä tahtiin neitoset  (ja miekkoset kun olevinaan humoristisiksi heittäytyvät) röyhelöisiä hamosiaan heiluttelevat ja sääriään viskovat sinne tänne!

Summa summarum – täysin tuntematon suuruus paljastuikin mitä tutuimman sävellyksen tekijäksi!

Niin se musahaaste yllättää 😀

 

 

 

 

 

 

kulttuuri musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *