Helsingin kirjamessut – avajaispäivän 22.10. omat ennakotärpit

Messut lähestyvät ja olenkin viettänyt miellyttäviä hetkiä  selaillen Messuohjelmaa ja bongaillut sieltä itseäni kiinostavia tärppejä. Tarjonta on niin laaja, että väkisinkin joutuu miettimään mitä ehtii milloinkin seuraaman. Onneksi ”lipullisena” voi tallenteita katsella/kuunnella vielä marraskuulle asti, joten kaikki suosikit varmasti saa nautiskeltua rauhassa!

Tässäpä minun henkilökohtaisen Herkkutarjottimeni ensimmäinen kattaus: 

Liv Strömquist ja Moa Romanova ovat molemmat äärimmäisen kiinnostavia kirjalijoita, eikä pelkästään kirjallisuudenlajinsa, sarjakuvan takia! Odotan innolla naisten välistä keskustelua ja Ina Mikkolan teräviä kommentteja ja keskustelun johdattelua.Uskomatonta kyllä, mutta ihan pienestä tytöntylleröstä asti Jörn Donner oli minulle Suuri Persoona, jonka omapäiset tempaukset ja järkähtämätön ”minä itse”-elämänasenne ilahduttivat minua. Mutta koska sankareille tekee hyvää pudota joskus jalustaltaan, odotan mielenkiinnolla Jörnin pojan tilitystä isänsä vähemmän miellyttävistä luonteenpiirteistä. Kirjaa en ole vielä lukenut, mutta lukulistalla se on kärjen tuntumassa.

”Susan Heikkisen teos avaa Saiman tarinan kautta näkymiä psykiatrisen hoidon kehitykseen ja hulluuden historiaan. Se puhuttelee jokaista, jota mielen sairaudet ovat jotenkin koskettaneet” Seilin saaren historia on julma ja synkkä, alunperin leprasairaalaksi perustettuun laitokseen alettiin myöhemmin sijoittaa naispuolisia ”mielisairaita”milloin milläkin kriteerillä eikä saarelta ollut poispääsyä kuin arkussa.

Rakastan Kjell Westön kirjoja ja hänen tapaansa kirjoittaa  niin ihmiset kuin paikatkin eläviksi ja tosiksi. Hänen uusintaan olen säästellyt johonkin spesiaalisaumaan <3
Äärettömän mielenkiintoiselta vaikuttava Oopiumia ja Ajatusharjoituksia olisi todennäköisesti jäänyt huomiotta ilman kirjamessuja! Innolla odotan tätä haastattelua ja kirja pitää hakea luettavaksi kirjastosta!


Kun aviopari Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril eli Lars Keppler julkaisi ensimmäisen romaaninsa Hypnotisören olin aivan tulessa. Kammottava ja groteski kirja kolahti ja lujaa ja sen jälkeen olen innolla odottanut ja lukenut jokaisen uuden  Joona Linnan tähdittämän kirjan.

Rosa Claysta lukemani kirja luo perustan tälle Afrosuomalaisuuden lyhyt historia – haastattelun seuraamiselle.

Risto Isomäki on kova jätkä!

************************

Tässäpä torstain suunnitelmat minun osaltani – älä unohda lippuarvontaa, missä voit voittaa kokoaikalipun virtuaalimessuille! Arvonta sekä Instagramissa että tässä blogin puolella.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *