Iltapäivä taidenäyttelyssä, vol. 2

Ed Atkins
Live White Slime
28.02.2020 – 23.08.2020

Viime sunnuntaina olin sopinut treffit ystävättären kanssa Kiasmaan, jossa perjantaina oli avautunut Ed Atkinsin näyttely Live white slime.

Suuntasimmekin suoraan viidenteen kerrokseen ja ohi  aulan telkkarissa pyörivän Atkinsin haastattelun (jonka katsoimme kierroksen loppuun) ja  Boleron sävelien soidessa ympärillä astuimme sisään näyttelysaliin.

”Monikanavainen Safe Conduct (2016) parodioi lentokenttien turvallisuusvideoita. Se kuvaa sitä, miten ihmisten turvallisuuteen liittyviä harhoja ja pelkoja pyritään lieventämään sarjakuvista tutun estetiikan ja tuttujen kulttuuriviittauksien avulla. Karmivan koomisen animaation taustalla soi Ravelin mekaanisen maaninen Bolero, joka luo tapahtumille houreisen tunnussävelen.”

Ja animaation eteenhän sitten jämähdimme piiiiiiiiiiitkäksi aikaa. Esitys oli samaan aikaan kammottava, kiehtova ja riemukas. Harvemmin minä taidenäyttelyssä olen ääneen nauranut!
Kolmelta isolta screeniltä silmille lävähtävä groteskin hauska lentokentän turvatarkastus hurmasi ja liimasi jalat lattiaan ja Bolero soi. Todellakin maaninen/maaginen kokemus, josta oli vaikea repäistä itseään irti.

Lopulta maltoimme kuitenkin poistua ylimmästä kerroksesta ja kiersimme muutkin näyttelyt, toiset nopeammin, toiset hitaammin.

Sääennuste tulevaisuudelle
31.01.2020 – 16.08.2020

”Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen ja muiden eliöiden monimuotoista suhdetta tässä ajassa, jossa ilmastokriisi ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla.”(Kiasma.fi)

Näyttelyssä ovat mukana suomalainen taiteilijakollektiivi nabbteeri, norjalainen Ane Graff ja ruotsalainen Ingela Ihrman.

Esillä oli paljon kaunista ja yksi videoteos, jota ei pitäisi päästää pikkulapsia katsomaan. Taattuja painajaisia luvassa!

Liisa Lounila
Katvealue
28.02.2020 – 26.07.2020
Katve-alue ei koskettanut minussa oikeastaan suurempia tunteita. Esillä olleet videot eivät oikein avautuneet minulle  taiteena, samanmoisia luontovideopätkiä on FB & Insta pullollaan… Lounilan pussinsulkijoista kokoamat taideteokset In Between Days ja Timekeeper sensijaan saivat minut nauramaan ääneen – Turjake on nimittäin kerännyt juurikin samalaisia pussinsulkijoita vuosikausia ja meillä on kodinhoitohuoneessa purkki jos toinenkin niitä täynnä!
Kiasma on mitä mahtavin paikka viettää räntäsateista sunnuntaipäivää – kirsikkana kakun päälle omalla sunnuntai-iltapäivälleni oli seurana kulkeva,  omaan näyttelyjen kiertorytmiin mätsäävä ystävä!

kulttuuri museot-ja-nayttelyt suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *