Jenni Multisilta: Mitä tapahtui merenneidoille

Jenni Multisillan synkän mielenkiintoinen esikoinen Yksi teistä kuolee  nosti odotuksia kakkoskirjan suhteen ja koska minä olen syttyväinen kirjan nimien suhteen, Mitä tapahtui merenneidoille nostatti odotuksia entisestään.

Ja oi että ne odotukset täyttyivätkin yli äyräiden!

Psykologinen trilleri, jonka edetessä ei tiedä kenen kolmiodraaman osallisen näkemys ja kokemus on todellisuutta ja kenen harhaa.

Lokakuussa 2019 Nella valmistautuu elämänsä rooliin Pieni Merenneito-näytelmän modernisoidussa versiossa, jossa hän esittää merenneitoa ilma-akrobatian keinoin. Kaiken pitäisi olla hyvin, mutta suuren hetken hohtoa himmentää hänen parhaan ystävänsä (vai rakastettunsa?) Lindan katoaminen kesäkuussa.

Linda on viettänyt saamansa taideapurahan turvin aikaa opiskelijaryhmän kanssa valmistellen taideprojektiaan asumattomassa Varjakansaaressa, jonka synkkään historiaan antaa tummaa väriä naisten ja lasten hukkumisonnettomuus sata vuotta aikaisemmin.  Lindan poikaystävä Oliver ja Nelli suuntaavat oletetun taideprojektin ensi-iltaan ja löytävät saarelta yksinäisen, oudosti käyttäytyvän Lindan, joka uskoo että Varjakansaaren edustalla tapahtuneen onnettomuuden uhrit ovat yhä läsnä, merenneitoina.

Ilta päättyy riitoihin niin Oliverin ja Lindan kuin Nellin ja Lindan välillä ja aamulla Linda on kadonnut.

Tarina avaa  takautumien kautta Nellan, Lindan ja Oliverin yhteistä taivalta ja paljastaa enemmän ja enemmän kolmikon välisistä kiemuraisista suhteista. Mitä pidemmälle kirjaa lukee, sitä syvemmälle kertomuksen magiaan uppoaa ja on kutkuttavaa kuinka omat ennakko-oletukset murskautuvat yllättäviin käänteisiin.
Kirjaa aloitellessani olin aivan varma, että tiesin mistä on kysymys ja miten juoni etenee, mutta nautiskelin silti taidokkaasti kudotusta ja kirjoitetusta tarinasta,

Voi sitä hykerryttävää (riemun) ällistyksen tunnetta kun sainkin (paraskin Sherlock Holmes) huomata olleeni täysin väärässä päättelyineni!

Viime vuonna totesin Multisillan esikoisesta, että se tarjosi ehkä alkuvuoden mielenkiintoisimman lukukokemuksen,  mutta  tänään totean, ilman pienintäkään epäilyä, että Mitä tapahtui merenneidoille on alkuvuoden tajunnanräjäyttävin trilleri.

Keep on writing Jenni!!

(Kirja on saatu Like-kustannukselta)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *