Jotain mitä odottaa: kevään 2018 uutuksia S&S-kustantamolta

Tutustuin S&S kustantamon esitteeseen tulevan kevään uutuuskirjoista ja voi että lista pisti lukuhermon kihelmöimään!

Kaunokirjallisuuden uutuuksista varauslistalle ja kevään lukuhetkiin päätyvät ainakin

PIIA LEINO • Taivas (Kansi Jussi Karjalainen)

"Taivas on lähitulevaisuuteen sijoittuva dystopia, jonka avaamia kysymyksiä ei tee mieli vaientaa. Lohduton sisällissodan jälkeinen Helsinki ja tilansa uudelleen valtaava luonto antavat haikeankauniit puitteet tarinalle, joka herättää vahvan tarpeen vaalia elämää, kaikkea sitä mikä on maailmassa tärkeintä. "
Ilmestyy helmikuussa.
 

JOHANNES ANYURU • He hukkuvat äitiensä kyyneliin (Kansi Sanna Mander)

"He hukkuvat äitiensä kyyneliin on dystopia apartheid-yhteiskunnasta, jossa europpalaisista arvoista on tullut totalitäärisiä totuuksia, mutta myös tarina rohkeasta yrityksestä luoda vaihtoehtoisia versioita hirvittävälle tulevaisuudelle."

Tämä on taas näitä kirjoja, joka viettelee minut jo pelkällä nimellään.
Ilmestyy huhtikuussa.
 

 

HIROMI KAWAKAMI • Sensein salkku (Kansi Satu Kontinen)

"Sensein salkku on suloisen surumielinen, oikullinen rakkaustarina, joka sijoittuu 2000-luvun Tokioon."
Ilmestyy tammikuussa.

KARIN ERLANDSSON • Saarretut (Kansi Sanna Mander )

"Erlandsson rakentaa vähäeleisesti piinaavan suljetun tilan draaman, jossa pinnalle pulpahtaa vanhoja ja uusia kon ikteja, epätoivoa ja väkivaltaa. Kirjan miljöö ja monet henkilöistä ovat samoja kuin kriitikoiden ylistämässä esikoisdekkarissa Kuolonkielot."
Ilmestyy maaliskuussa.
 

Tietokirjoiksi määritellystä kategoriasta on luettava ensi hätään nämä:

MAGGIE NELSON • Argonautit (Kansi Jussi Karjalainen)

"Miten olla radikaali ja onnellinen, kysyy Maggie Nelson, joka kirjoittaa omasta elämästään tässä rajoja rikkovassa kirjassa mitään kaihtelematta. Kirjailija antaa henkilökohtaisen historiansa käydä vuoropuhelua rakkautta, halua, identiteettiä, sukupuolta, avioliittoa, taidetta ja lastenkasvatusta koskevien teorioiden kanssa tavalla, joka tekee näkyviksi rajat, joita rakkaudelle asetetaan."
Ilmestyy toukokuussa.
 

PAULIINA VANHATALO • Toinen elämä (Kansi Sanna-Reeta Meilahti)

"Nuoruuden päättäväisyydelle, impulsiivisuudelle ja haaveille ei tunnu enää olevan tilaa tai käyttöä – mutta mitä niillä sitten tekisi? Mistä aikuinen voi vielä unelmoida? Kuinka löytää olemassaololle suunta ja hahmo arjen rutiinien ja loputtoman toiston keskellä? Saako keski-ikäisestä ja -luokkaisesta perheenäidistä kiinnostavan päähenkilön? Onko myöhäistä oppia elämään ilman juonta?"
Ilmestyy huhtikuussa.

Tässähän se on opas keski-ikäiselle naiselle, hah!
 

MISKA RANTANEN • Kalsarikänni (Kansi Mari Huhtanen / Kilda )

"Toimittaja ja kirjailija MISKA RANTANEN on tutkinut suomalaista elämäntapaa jo viidenkymmenen vuoden ajan. Rantasen kaunis, innoittava kirja avaa tien kalsarikännin kiehtovaan maailmaan. Kirjassa ohjeistetaan muun muassa valitsemaan oikea valaistus, luomaan oikeat olosuhteet ja virittäytymään oikeaan mielentilaan."
Ilmestyy helmikuussa.? 

Pitäähän sitä nyt kalsarikännit opetella oikeaoppisesti rakentamaan minunkin...

Periaatteessa kaikki kevään uutuudet vaikuttivat luettavilta, mutta pakko on opetella priorisointia tälläkin saralla, koska päivissä on vain rajallinen määrä tunteja - lisää luettavaa ilmestyy muiltakin kustantamoilta ja elääkin pitää ehtiä!
Mutta on se yksi elämän iloista, tämä uutuuskirjojen listaaminen ja odottaminen.

Jos sinua kiinnostaa katsoa S&S:n koko kevään kattaus, löytyy se tästä.

 

 

Kommentit

HPöllö (Ei varmistettu) http://helvetinpollo.blogspot.fi/

Kiitos vinkeistä/vinkistä.
Sitten kun vielä keksit, mistä tosiaan löytyy niitä lisätunteja, niin laitathan tiedon siitäkin - nyt jo on luettavien/kuunneltavien kirjojen lista niin pitkä, että tunteja tarvisin vuorokauteen muutamia lisää. Vaikka aikaa muka onkin vaikka kuinka, niin silti sitä on liian vähän.

Suttastiina

A miepä pistän mietintämyssyn päähän ja keksin ajanvenyttimen :)

Naislaif
Naislaif

Ihanaa että olet olemassa ja jaat vinkkejä minulle ja muille, jotka vain ihmettelevät että mitä lukisi ja mistä löytäisi jotain uutta!

Suttastiina

Lukeminen on ihanaa :D

Naislaif
Naislaif

Niin on!

Kommentoi