Kaksi rahkapiirakkaa
Istuskelin aivan rauhassa ja ihailin esille virittelemiäni pääsiäiskoristeita kun se iski: PAKKOHAN se on paistaarahkapiirakkaa, kun pääsiäisen hengessä nyt leijailin.
Päätinkin tehdä samaan syssyyn kaksi, ensin gluteenittoman ja sen jälkeen tavallisen!100g pehmeää rasvaa, desi sokeria, 2tl vaniljasokeria, 1tl leivinjauhetta, 3dl gluteenitonta jauhoseosta + 1dl perunajauhoja kulhoon ja eikun sormet tanssimaan kunnes aineksista on muodostunut taikina. Jos rasva ei ollut tarpeeksi pehmyttä, voit lirauttaa nestettä pikkuisen, että saat taikinan pehmeän kiinteäksi.
Painele taikina piirakkavuokan pohjalle ja kaada päälle seos, jossa on 3dl rahkaa, puoli dl kermaa, 1 kananmuna, 1/2 dl sokeria, ripaus vaniljasokeria ja ”ruikkaus” sitruunanmehua. Asettele rahkaseoksen päälle viipaloimasi persikanpuolikkaat – tai voihan ne laittaa rahkan allekin ja vaikka ilman pilkkomista, mutta omaa silmääni persikkaviipaleet rahkan päällä viehättävät eniten.
Piirakka 175 asteiseen uuniin, missä se saa paistua 30-40 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
Pakastimesta löytyi yksi valmis pyöreä piirakkapohja ja päädyinkin käyttämään sitä, eipähän tarvinnut saada silmiä ja nenää punoittamaan jauhopölystä.
Halusin tähän paksumman rahkakerroksen, joten käytin 4dl rahkaa ja reilun desin kermaa ja peräti 3 kananmunaa (pieniä olivat), sokeria laitoin 2 ruokalusikallista ja vaniljasokeria yhden teelusikallisen. Ja tietysi sitruunamehua epämääräisen määrän.Persikoita persikoita persikoita!
200 asteisessa uunissa saa piirakka paistua 35-40 minuuttia, taas kerran uunin tehosta riippuen.
Päälle päin ei lopputulos kauheasti eroa toisistaan. Jahka Mörriäiset palaavat kesämökiltä sivistyksen pariin, keitellään kunnon perkolaattorikahvit ja nautiskellaan Palmusunnuntain rahkapiirakkaa!
Tässä gluteeniton versio:
Ja tässä tavallinen.
Herkullista Palmusunnuntaita!