Laiskan pariskunnan ruokahuollon pelastus: ResQ
Kesän alusta asti olemme Turjakkeen kanssa yhä enemmän ja enemmän jättäneet ruoanvalmistuksen ihan spesiaalihetkiin tai äkillisiin kokeiluinspiraatioihin. Ongelmaksi kun tuppaa muodostumaan se, että kun ei enää tarvitse huolehtia jälkikasvun evästämisestä niin silti kokkausmoodin iskiessä päässäolevat reseptit enimmäkseen ovat perhekokoa, joten sitä tehtyä ruokaa syödään sitten viikko putkeen…
Onneksi löysimme ResQ:n!
Mikä loistava keksintö!
Elämä helpottui satasella niin tekemisen, kuin miettimisenkin puolesta: ei enää tutuksi tullutta mitä syödään tänään-käytkö sie kaupassa-mitä löytyy kaapista -mantraa vaan lounas ja päivällinen ovat ylläriylläri-ihanmitäsattuu!
Ja samalla maailma pelastuu.
Mikä ihmeen ResQ?
ResQ on sovellus, minkä kautta ravintolat/leipomot/kaupat/lähesmitkävaan voivat laittaa myyntiin ruokaa ja tuotteita, mitkä muuten päätyisivät hävikiksi.
Sovellus on ladattavissa puhelimeen ja sieltä se sitten oman aluevalintasi myötä pimputtelee sinulle viestejä, kun paikalliset yrittäjät sinne jotain myyntiin laittavat. Tuote/ruoka ostetaan sovelluksen kautta ja noudetaan ilmoitetussa aikaikkunassa itselle parhaiten sopivaan saumaan.
Eihän palvelu vielä koko Suomea kata, mutta aika mittavahan tuo lista on, mistä evästä voi bongata. Meillä ResQ oli kovassa käytössä Roadtripinkin aikana, kun napattiin matkaevästä tai iltapalaa milloin mistäkin, sopivan tarjouksen kohdalle osuessa.
Ainakin Joensuussa ovat annokset olleet sitä kokoluokkaa, että yhdestä ”pelastetusta” annoksesta on riittänyt kahdelle hengelle lounas tahi päivällinen. Parhaimmillaan ateriahinta on ollu 1,50/syöjä ja annos vaikkapa kasvislasagnea, Fish Currya, uunijuureksia…
Parin viikon aamupalaleivät ja sämpylät olemme onnistuneet nappaamaan muutamalla eurolla, kun leipomo on pistänyt leipäkassin myyntiin.
Ja ihan vaikka mitä muuta!
Kaupunkiviikkoina olemme olleet haukkoina vahtaamassa sovelluksen ilmoituksia ja olen ostokset käynyt sitten töiden jälkeen keräämässä kyytiin ja kuljettanut kotiin. Myös minun vanhempani ja anopintekele ovat saaneet nauttia palvelun antimista – taatusti maukkaampia aterioita kuin esim. SiunSoten ruokapalvelun olmimaiset tarjoilut…
En ole Excelöinyt annosten kokonaiskustannuksia kesän ajalta, mutta tietäen ja tuntien oman ruokaostostyylini, veikkaisin kesän ruokahuollon tulleen edullisemmaksi kuin itsetehtyjen lounaiden ja päivällisten tarvikeostokset heräteostoksineen ja herkkuineen, kaupasta kun ainakin minulla kärriin ilmestyy kaikkea muutakin kuin vain ne ateria-ainekset.
Ostamamme häviikiannokset ovat olleet myös enemmän kasvispitoisia kuin mitä ne olisivat olleet, jos olisimme tehneet itse, koska kesäisin ruoanlaitto on paljolti grillausta eli makkaraa, makkaraa, grillikylkeä, taas vähän makkaraa, parit pihvit jne.
Turjakkeen mielestä voisimme tyystin siirtyä hävikkiruoan nauttijiksi, mutta huomaan itseni nyt elokuun iltojen alkaessa hämärtyä alkavan miettiä ja suunnitella mitä kaikkea kauden satovihanneksista voikaan tehdä. Ja kunhan kunnolla viilenee ja varaavaan vuolukiviuuniin tohtii tulet laittaa ilman pelkoa kodista, jossa voi saunoa makuuhuoneessakin, niin siellä hautuisivat ihanat kaalilaatikot, juurespadat, taginet…
Kaikki kiva ja erilainen muuttuu arjeksi jos se on jokapäiväistä, joten ehkäpä ihanan Resq:n on aika syksyn tullen muuttua arkiruoasta erikoisherkkujen lähteeksi?