Lohimedaljongit ”for Dummies” aka sentinvenyttäjän valinta kalatiskillä

Vaikka luulisi, että kala on kalaa ja yhtä herkkua oli se sitten missä muodossa hyvänsä, niin ainakin meidän perheessä on suuri ero sillä, missä muodossa esim. lohi aterialle päätyy. Pahnan pohjimmaisena on kokonainen kala, sitä seuraa file ja se suurin herkku mitä lautaselle voi nostaa ovat lohimedaljongit.

Sentinvenyttäjähän ostaisi mieluiten kokonaisen lohen, täyttäisi sen ja pukkaisi uuniin, mutta koska olen kiltti ja ihana ja rakastava äiti (aikuisille) lapsilleni, niin traditionaalinen sunnuntaipäivällinen on juurikin niitä lohimedaljonkeja.
Jos vilkaiset kalatiskillä valmiiden medaljonkien hintaa verrattuna kokonaiseen tai fileoituun loheen, pistää hintaero heikkosydämisen sentinvenyttäjän nikottelemaan. Niinpä olenkin ottanut tavakseni ostaaa fileen ja tehdä medaljongit itse. Fileoimaan kokonaista lohta en sentään viitsi alkaa, vaikka sen joskus ihan vain ”esitysmielessä” pystynkin räpeltämään.

Joten tässäpä ohje, jolla säästät monta monituista euroa ja koet olevasi Kaikkien Marttojen Martta ja Suomen Nigella Lawson, kun perheesi luo sinuun arvostavia katseita ihaillen kauniita lohimedaljonkeja lautasillaan! Miespuolinen medaljonkien valmistaja voi kuvitella olevansa vaikka Gordon Ramsey 🙂

1) Ensiksi tarvitaan lohifile, kuvassa 800 grammainen, josta saa neljä mukavan kokoista medaljonkia. Apuvälineiksi terävä veitsi ja sakset.

IMG_5739.JPG

2) Leikkaa veitsellä file neljään osaan, jos veitsi on todella terävä, niin saat fileen paloiteltua silläkin, mutta itse tykkään käyttää lopulliseen paloitteluun saksia, joten vedän viillot vain nahkaan asti.IMG_5740.JPG3) Saksilla nipsnaps palaset irralleen

IMG_5742.JPG

IMG_5743.JPG

3) Viillä pala halki keskeltä, mutta varovasti, viillon tulee mennä vain nahkaan asti!IMG_5744.JPG

Hmm.. tästä tulee jotain mieleen…On muuten aika roisin näköinen medaljonki, jos omaa kaksimielisiä ajatuksia!

IMG_5745.JPG

4) Käännä lohipala medaljongin muotoon. VOILÀ!

IMG_5747.JPG

5) Maustetta pintaan. HUOM! Kaikki Tamperelaiset! Käykää kauppahallista Nygrenin kalapuodista ostamassa heidän omaa lohimaustettaan. On MAAILMANPARASTA!! Muutkin mausteet toki käyvät, jos et ole addiktoitunut tähän Nygrenin mausteeseen.

IMG_5748.JPG

 5) Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

IMG_5749.JPG

Namnamnamnamnamnam…

 

Puheenaiheet Ruoka ja juoma DIY Ajattelin tänään
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.