Lomalla luettua

Luin lomalla kolme kirjaa ja kuuntelin kaksi.

Lentokoneessa kuunnellessa on pakko hehkuttaa vastamelukuulokkeiden eduista. Jopa ihan nappikuulokkeiden kanssa se rasittava kohinahuminameteli katoaa jonnekin (??) ja pää ei rasitu puoliakaan siitä mitä normaalisti. Kirjaa tai musiikkia kuunnellessa meluttomuus vielä korostuu. Ihanaa.

Sophie Kinsellan Yllätä minut ei yltänyt himoshoppailijoiden tasolle kielellisesti eikä huumorin suhteenkaan. Tai eihän tämä huumoria niin tavoitellutkaan, mutta tarina jäi turhan heppoisaksi ja ennalta-arvattavaksi. Huomasin jopa ärsyyntyväni yllättävän paljon 50-lukulaiselta kuulostavaan pikkuvaimo-asetelmaan. Vaikka sitten tarinaan särmää yritettiinkin rakentaa eikä liene tarkoituskaan olla muuta kuin viihdettä en pitänyt kirjan vanhanaikaisesta MIES vie nainen vikisee asetelmasta.
Lentomatka kului kuitenkin rattoisasti ja Leena Pöysti eläytyi loistavasti lukijana!

Helmet Lukuhaasteessa meni kohtaan 40. kirjassa on lemmikkieläin

Sophie Kinsella: Yllätä minut (Surprise me)
Sivuja 378/ äänikirja 11h 18min
Kääntäjä Kaisa Kattelus
Lukija Leena Pöysti
Kustantaja WSOY

fullsizeoutput_5507.jpeg
Jenny Rognebyn Leona-sarjan kolme kirjaa, Kortit on jaettu, Tarkoitus pyhittää keinot ja Ihmisen hinta olivat samanaikaisesti epämiellyttäviä, kiehtovia ja koukuttavia kirjoja.
Itsekin oikein ihmettelin, miksi luin kirjat suorastaan ahmien, vaikka päähenkilö Leona oli mielestäni vastenmielinen, inhottava, itsekäs ja epärehellinen paskiainen, ruma ihminen, jopa paha. Tietenkin Leonalla oli taustalla vaikea lapsuus, mutta sillä ei asioita ja Leonan oman elämän valintoja pyritty selitelemaan hyväksyttävemmiksi tai ymmärrettävämmeksi, lapsuudenkokemukset vain valottivat yhtä puolta hänen persoonastaan.
Rogneby kirjoittaa mielikuvituksellisia tarinankäänteitä niin että ne ovat uskottavia kaikessa rujoudessaan ja vastenmielisyydessään ja ehkäpä juuri siksi Leona-sarjan luin yhtäsoittoa läpi.
Kolmannen kirjan loppu jäi avoimeksi jatkon suhteen, mutta enpä tiedä haluaisinko sarjan enää jatkuvan…

Helmet Lukuhaasteessa meni kohtaan 24. surullinen kirja.

Jenny Rogneby Kortit on jaettu (tärningen är kastad)
Sivuja 381
Suomentaja Anu Koivunen
Kustantaja Bazar

fullsizeoutput_550b.jpegJenny Rogneby Tarkoitus pyhittää keinot (Alla medel tillåtna)
Sivuja 426
Suomentaja Anu Koivunen
Kustantaja Bazar

Helmet Lukuhaasteessa meni kohtaan 17. kirja käsittelee yhteiskunnallista epäkohtaa.
fullsizeoutput_5510.jpegJenny Rogneby Ihmisen hinta (Utan mänskligt värde)
Sivuja 237
Suomentaja Susanna Tuomi-Giddings
Kustantaja Bazar

Helmet Lukuhaasteessa meni kohtaan 24. Surullinen tarina

fullsizeoutput_5511.jpegToinen kuuntelemani äänikirja lomalla oli Peter Jamesin Täydelisyyden hinta.
Kiitos tämän kirjan olin polttaa itseni pariin otteeseen altaan ääressä, koska en malttanut lopettaa kuuntelua. Kutkuttavan kiemurainen ja kiehtova kudelma (kauheasti k-kirjaimia) siitä, mitä ihmisen geenimanipuloinnilla voisi saada aikaiseksi.
Vaikka John ja Naomi esikoisensa menetettyään alkujaan tahtoivat vain poistaa tulevalta lapseltaan  esikoisen tappaneen sairauden aiheuttavan geenin, saavat he eteensä sivutolkulla vaihtoehtoja, kuinka ”parantaa” tulevan lapsensa mahdollisuuksia tulevaisuuden yhteiskunnassa, kuinka luoda geenimanipuloinnin avulla ”mittatilauslapsi”. Ajatus laajamittaisesta ”rodunjalostuksesta” ei tunnu hyvälle, mutta he rastivat kuitenkin muutaman kohdan epäterveiden geenien poiston lisäksi.
Mutta.
He saavat  enemmän mitä itse toivoivat, niin ominaisuuksia kuin lapsiakin.
Lisäjännitystä vähintäinkin erilaiseen lapsiperheeloon tuo kiihkouskonnollinen joukko ihmisiä, joiden mielestä geenimanipuloidut lapset vanhempineen ovat saatanasta ja heidät tulee poistaa maailmasta.
Erittäin viihdyttävää ja ajatuksia herättävääkin kerrontaa. Nam. Tykkäsin todella paljon!!

Helmet Lukuhaasteessa meni kohtaan 7. Kirjan tapahtumat sijoittuvat fiktiiviseen maahan tai maailmaan

Peter James: Täydellisyyden hinta
Sivuja 492
Suomentaja Maikki Soro
Kustannus Minerva

fullsizeoutput_550c.jpeg

Aikamoinen lukutoukankin taivasmatka oli lomaviikkoni, ei tarvinnut kantaa huolta siivouksesta, ruoanlaitosta tai mistään muusta arkisesta aherruksesta – kroppa sai vapaasti ja rentona nautiskella lämmmöstä ja valosta ja mieli kirmailla kirjojen myötä siellä sun täällä.

kulttuuri suosittelen kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *