Loput marraskuussa luetuista kirjoista

Marraskuussa lukulistaani kertyi yhteensä vain 8 kirjaa, joista neljä hurautin Kyproksella viikon loman aikana. Reisuun jälkeen tekemistä ja menemistä tuppasikin senverta runsaasti, ettei fiktiivisiin maailmoihin ehtinyt hypätä kuin pieniä hetkiä kerrallaan.

Mutta pitäähän niistä lopuista neljästäkin täällä jotain tuumia!
IMG_0615.jpgKaren M. McManuksen esikoiskirja Yksi meistä valehtelee” on tuupattu nuortenkirjakategoriaan, mutta oivaa luettavaa se on kategoriaan sopimattomillekin ikäryhmille.
Jälki-istunnossa kuolee yksi opiskelija ja epäiltynä ovat muut paikalla olleet, joiden salaisuudet eivät olleet salaisia menehtyneelle pojalle. Kaikilla oli siis syy pelätä paljastumista, mutta pelkäsikö joku paljastumista niin paljon, että oli valmis tappamaan?
Sujuvasti etenevä tarina viihdyttää ja lopussa on pieni twistikin, joten huonomminkin voisi aikansa käyttää kuin tähän.

Karen M.McManus: Yksi meistä valehtelee (One of us is lying)
Suomentaja: Inka Parpola
Sivuja: 250 (Bookbeat)
WSOY

IMG_0617.jpgMariette Lindsteinin ”Ehdoton valta” on sekin kirjoittajansa esikoisteos ja kirjailijan omakohtaiset kokemukset kultin (skientologit) sisällä elämisestä tuovat kirjaan sisäpiirin tunnelman. Vaikka aihe onkin mielenkiintoinen, minusta kirja oli välillä hiukkasen pitkäpiimäinen.
Päähenkilö päätyy mielenkiintoisen new-age liikkeen päämajaan pienelle saarelle, ensin tutustumaan ja sitten töihin ja lopulta osaksi yhä omituisemmaksi muuttuvaa kulttia. Pakosuunnitelmia, epäonnistumisia ja lopulta pako. Mutta päättyykö kaikki silti onnellisesti?
Piiiitkän ja perusteellisen hitaan etenemisen jälkeen kirjan loppu tulee rytinällä ja langat solmitaan nipsnaps yhteen, jatkoa seuraa, cliffhanger on vanhanaikainen, mutta tekee tehtävänsä.

Mariette Lindstein: Ehdoton valta (Sekten på Dimön)
Kääntäjä: Christine Thorell
Sivuja: 306 (Bookbeat)
Atena

IMG_0618.jpgAdele Parks ja ”Päästin hänet sisään” on puuduttava ja ylipitkä, epäuskottava hömppäpömppäopus. Jos tykkäät Harlekiineista, tämä on sinun kirjasi!

Adele Parks: Päästin hänet sisään
Kääntäjä: Pirjo Lintuniemi
HarperCollins

IMG_0616.jpgJoskus aloittaa kirjan ja on koukussa ensimmäisten lauseiden jälkeen. Niin kävi minulle Kimmo Tuomisen kirjan ”Pimeän verkon oraakkeli” kanssa.
Hengästyttävä dystopia maailmastamme. Mielikuvituksellinen (mutta mahdollinen?!), hauska, pelottava…jos jo nyt pelkäät tieto- ja virtuaalitekniikan ylivaltaa tai Tom Cruise on sinulle ilman puudutusta tehtyä hampaan juurihoitoa kamalampaa, älä lue tätä kirjaa. 170 sivuaan suurempi kirja!
Kimmo Tuominen, kirjoita lisää!!

Kimmo Tuominen: Pimeän verkon oraakkeli
Sivuja: 170 (Bookbeat)
Aula & Co

kulttuuri suosittelen kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *