Maailman paras pannari (kertaus on opintojen äiti)
Torstaipäivän kunniaksi kaivoin pakastimesta joulukinkusta keitettyä hernekeittoa ja hernekeiton jälkkäriksihän pitää tietenkin olla pannaria! Joten tuumasta toimeen.Tästä pannarista olen tainnut kohkata täällä aiemminkin, mutta hyvää ei koskaan hehkuta liikaa: resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan (60cm uuniin):
6 dl jauhoja (onnistuu gluteenittomistakin tosi hyvin)
2 dl sokeria (tai vaikka steviaa)
1,5 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
kuivat aineet kulhoon
12 dl maitoa vispataan sekaan niin ettei jauhomöykkyjä jää
3 kananmunaa
120g sulatettua margariinia (tai desi öljyä) sekoitetaan lopuksi mukaan.
Tänään kaapista löytyi purkki vaniljanmakuista soijaa, joten päätin käyttää sen maidon sijasta (vaniljasokerin määrää kannattaa vähentää jos käytät samaa ).
Pannaritaikina kaadetaan leivinpaperoidulle uuninpannulle ja tuupataan 200 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi.
Tämä on niin älyttömän hyvää, ettei se kaipaa seurakseen hilloa tai sokeria tai jäätelöä tai yhtään mitään muutakaan. Maistuu lämpimänä ja seuraavana päivänä kylmänäkin, mutta harvemmin siitä jää palaakaan syömättä…