Mari Frisk: Neliöjuuri

Mari Friskin kirja Neliöjuuri oli hieman ristiriitainen kuuntelukokemus. Olen melko varma että lukukokemuksena kirja olisi ollut hupaisa ja olisin saattanut jopa nauraa ääneen muutamassa kohdassa, mutta äänikirja sotki jotenkin koko kirjakokemuksen. Lukijan tyyli jotenkin latisti kaiken ja kohdat, mikä itseluettuina olisivat olleet hauskoja, muuttuivat vaivaannuttaviksi  enkä edes tunnistanut tyylilajia chicklitiksi ennenkuin luin määrityksen kirjaesittelystä!

Mutta tarinaan:
Kati elää avoliitossa Juhan kanssa, töissä uhkaa yt-neuvottelut, joiden myötä voi napsahtaa työttömän arki ja vitsinä heitetty  lause pelastuskeinosta ”hankkiudu raskaaksi” herättää uinuneen vauvakuumeen, tokihan maaginen neljänkympin virstapylväskin on jo näköpiirissä. Avopuoliso Juha ei kuitenkaan halua biologista lasta suvussaan kulkevan sairauden takia.
Katin identtinen sisko Sonja on menestyvä uranainen ja naimisissa Fransin kanssa, joka tahtoisi isäksi, mutta Sonja ei lämpene ajatukselle raskaudesta ja synnytyksestä.
Niinpä Katin lehtijutusta poimima idea Neliapilaperheestä saa kuin saakin muut suostumaan projektiin yhteisestä lapsesta, jonka biologinen äiti olisi Kati, isä Frans ja vanhemmuus jaettaisiin Sonjan ja Juhan kanssa neljään pekkaan.
Vauvaprojektin lisäksi elämää ilmestyy  mylläämään yllätyssukulainen Alexander Rotekreutz joka jättää sisaruksille perinnöksi  ylellisen huvilan ja rahaa.

Minua tosiaankin häiritsi äänikirjan lukija niin paljon, että itse kertomus kärsi siitä tosi paljon, mutta se on minun henkilökohtainen mielipiteeni, jostakusta toisesta lukija voi olla juurikin täydellinen valinta. Tarina itsessään on viihdyttävä ja loppuun sijoitettu pienoinen cliffhanger vihjaisi jopa jatko-osasta.
Itsekin voin kirjaa suositella, mutta valitse painettu versio mieluumin!

Mari Frisk: Neliöjuuri
Äänikirja 7h 15min
Kustantaja: Saga Egmont

 

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *