Mitä teillä laitetaan leivän päälle?
Muistan kun asuin Tukholmassa ja eväsleipäni herättivät ihmetystä työkavereissani, olivat runsaudessaan kuin Tanskalaisia voileipiä, millä työkaverit kävivät joskus viikonloppuisin kahvilassa herkuttelemassa.
Keskustelu heräsi vilkkaana ja ihmeekseni lähes jokaisen mielestä perusleivän päälle kuului vain yksi herkku kerrallaan. Leivällä sai olla levitteen lisäksi vain joko juustoviipale tai leikkeleviipale. Näin oli heille kotona painotettu ja opetettu lapsesta asti.
Minua nauratti, meillähän kiisteltiin lähinnä siitä, että tuleeko juusto leikkeleen päälle vai alle ja sopiiko palaselle sekä tomaattia että kurkkua vielä kaveriksi.
Kuinkas teidän lapsuudessa ja nykyarjessa?
Syödäänkö leipä leipänä vai runsain päällisin?
PS: Oma aamiaisleipääni tänään: kaurapuikulan päällä sipaus Keijua, savujuustoviipaleen puolikas ja viipale Lidlin tulista salamia. Kaiken kruununa kasa kurkkuviipaleita.
Nam.