Mukaan järjestötoimintaan?

Mie olen aina miettinyt, että kaikenmaailman järjestötoiminta on täti-ihmisten ja mummeleiden maailmaa, enkä ole montaakaan ajatuksenpätkää uhrannut mahdolliselle omalle osallistumiselleni.

Sitten alkoi naurattaa. Hemmetti, miehän olen periaatteessa just sellainen keski-ikäinen kukkahattutäti besserwisser, kenelle olen ikäni naureskellut!

Joten kun sähköpostiini saapui Psoriasisliiton kutsu nettiopintoihin Yhteiskunta, kansalais- ja järjestötoiminnan mutkista ja kiemuroista, niin kas kummaa, avasin sähköpostin ja tutustuin kurssin antiin.

Ja ilmoittauduin kurssille!

Psori nyt kuitenkin on ollut osa elämääni niin hyvässä kuin pahassakin pian 40 vuotta, niin ehkäpä minunkin kokemuksistani ja ajatuksistani voisi jollekulle olla joskus hyötyäkin.

Koulutus järjestetään etäopetuksena, kestoltaan se on 24h. Sisältö koostuu seuraavista asioista ja tavoitteista:

Koulutus koostuu viidestä moduulista:
- Mitä yhdistystoiminta on?
- Keitä ovat luottamushenkilöt ja mitä he tekevät?
- Mitä toimintaa yhdistyksen vuoteen mahtuu?
- Miten kokoukset toimivat?
- Miten jäsenistä huolehditaan?

Sinänsä peruskauraa otsikoiden pohjalta nuo luottamushenkilöt ja kokouksen toiminnat ja järjestämiset, mutta kiinnostavaa nähdä, miten esim. yhdistyksen vuosikalenteri poikkeaa yrityksen vastaavasta.

Ja jospa mie tuosta sitten oikeasti ottaantuisin ja lähtisin mukaan vertaistukitoimintaan aktiivisesta järjestötoiminnasta puhumattakaan!

 

 

Kommentit

jermia
Itärajapakolainen

Olen aikeissa aloittaa järjestötoiminnan vapaaehtoisena verkkovertaistuutorina Crohn & Colitis ry:llä. Koulutus on tämän kuun lopussa ja olen oikeastaan asiasta aika innoissani :)

Suttastiina

Hienoa! Voidaan vaihtaa kokemuksia koulutuksista!

Todellisuushan on just sitä, että juuri nuoria tarvittaisiin järjestöihin enemmän meidän keski-ikäisten (minäkö keski-ikäinen???) sijasta, koska vertaistuki on miljoona kertaa parempaa, jos sen antajana on oman ikäinen, joka tietää miltä juuri nyt tuntuu!

jermia
Itärajapakolainen

Hienoa! Kyllä varmasti myös iän mukanaan tuomalla elämänkokemuksella on merkitystä ;)

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Tuumasta toimeen, hienoa. Sinähän olet mitä parhain vertaistuki pitkän kokemuksesi ansiosta. Iloinen luonteesi ja positiivinen asenteesi auttaa aivan varmasti. Kuulen mielelläni lisää miten homma etenee. :)

Suttastiina

Mielenkiintoista nähdä kuinka Moodle-pohjainen koulutus on järjestetty ja paljonko siinä joutuu töitä tekemään. Toivottavasti myös omaa ajattelua vaativia tehtäviä on mukana, ettei ole pelkkää teoriaa.

HPöllö (Ei varmistettu) http://helvetinpollo.blogspot.fi/

Pöh. Kaikenlainen järjestötoiminta on hauskaa ja kivaa. (sanoo hän joka onnistui heittämään leivänmurun silmään, prkl)

Itse olen ollut mukana kahdessakin liikunnallisessa yhdistyksessa mukana, toisessa jo 13 vuotta ja aion jatkaa niin kauan kuin roikottavat mukana ja toisessa olin melkein 10 vuotta - olin sitä perustamassa itse asiassa. Homma on hauskaa kun on oikeat ihmiset ympärillä mukana hommaa tekemässä.

Mukaan vaan! Meitä kukkahattutätejä tarvitaan aina.

Niin ja jos en pidä varaani, niin ne värvää mut tän oman sairauteni kanssa paikallisen yhdistyksen toimintaan mukaan - minä kun en osaa sanoa EI.... :D

Suttastiina

Katellaan katellaan :D

HM
rakastan rakastan

Kukkahattutädit makes world go round :)

Suttastiina

Niin - tai vaihtoehtoisesti tekevät kaikkensa sen pysäyttämiseksi!

Kommentoi