Paholaisen hillo, nimestään huolimatta adventtiherkku

Paholaisen hillo on suurta herkkua meidän perheessä ja parhaani mukaan levitän sen ilosanomaa myös ystäville ja läheisille – näin joulun lähestyessä päätinkin taas keitellä hilloa pukinkonttiin asti.

Hillon valmistus on helppoa, reseptejä taitaa olla yhtä monta kuin on sen keittäjääkin, mutta alla itse käyttämäni, hyväksi todettu versio:

IMG_0633.JPGHomma lähtee käyntiin tomaattimurskalla. Jos oikein pieteetillä tätä vääntäisi, tämänkin valmistaisi tietysti itse tuoreista tomaateista, mutta laiskan kokin valinta pelittää (ihan totta) aivan yhtä hyvin!
Tein hilloa kahdessa kattilassa, koska halusin maustaa toisen satsin  vähän tujakammin, joten molempiin kattiloihin lorautin 500g tomaattimurskaa.

IMG_0634.JPGTurjake on hankkinut maailman parhaan leikkurin sipuleiden pilkkomiseen, mutta päätin kuitenkin käyttää pakastimesta löytyneet (Rainbow) sipulikuutiot, eli tässäkin mentiin helpoimman kautta. Sipulin määrä on vahvasti mieltymyskysymys, itse käytin 200g pussillisen per kattila.

IMG_0635.JPGPaprikat sentään pilkoin itse, yhden ison suippopaprikan aina yhteen annokseen.

IMG_0636.JPGKäyttämässäni tomaattimurskassa oli jo valkosipulia, mutta sitähän ei voi koskaan olla liikaa! Joten kynsiä puristelin isommin laskematta seokseen. Maltillinen määrä lienee 3-4 kynttä per annos…

IMG_0637.JPGMustapippuria, rosmariinia ja basilikaa kaadoin reippaalla otteella sekaan, jälleen kerran makukysymys niiden määrä – muistelen että alkuperäisessä ohjeessa määrät olivat 1tl kutakin. Eli jos et tohdi lähteä säveltämään omasta päästä, niin teelusikallisella saat aikaan tasapainoisen maun.

IMG_0638.JPGMuistatteko urani chilinkasvattajana? Vaikka Turjake tappoikin toisen Carolina Reaperini, toinen vielä ilahduttaa makuhermojamme hedelmillään.

IMG_0639.JPG

IMG_0640.JPGReaper on sen verran ärhäkkä kaveri, ettei sitä saa käsitellä paljain käsin jos mielii säästyä polttavilta ylläreitä vaikka silmiään, nenäänsä tai xxxx kosketettuaan. Ihme kyllä ruoanlaitossa tappava tulisuus ei olekaan päätä räjäyttävää vaan makea, täyteläinen tulisuus kruunaa ainakin Intialaishenkiset kanaruoat lähes ylimaalisen maukkaiksi.

IMG_0642.JPGNiinpä päätinkin maustaa toisessa kattilassa porisevan paholaisen hillon arvoisellaan chilillä. Toki pilpoin kattiloihin myös perinteisiä punaisia chilejä, niitä medium-vahvuisia että kapsiininpolte olisi monipuolisempaa.

IMG_0644.JPGTässä välissä sörsseliä keitellään reilu puolisen tuntia silloin tällöin sekoitellen.

IMG_0645.JPGPuolen tunnin porinan jälkeen lisäsin sekaan punaviinietikkaa ja hillosokeria. Kymmenisen minuuttia kiehumista vielä ja hillo oli valmista purkitettavaksi.

IMG_0646.JPG
Tuore croissant, muutama viipale vuohenjuustoa….rucolaa…paholaisenhilloa…njam!!!

IMG_0651.JPG
Tässäpä resepti koosteena:
Paholaisen Hillo
1/2 dl vettä
500 g tomaattimurskaa
1 punainen paprika
2 sipulia/pakaste sipulikuutioita
2 punaista chiliä, tai vihreitä tai keltaisia – mistä itse pidät!
3-4 valkosipulin kynttä (tämä on maltillinen määrä, saa innostua enempäänkin)
1 tl basilikaa
1 tl rosmariinia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Ylläolevia keitetään puolisen tuntia ja sitten lisätään:
1/4 dl punaviinietikkaa
3 1/2 dl hillosokeria
Keitetään vielä 10-15 minuuttia.
 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.