Pari jännäriä menneiden sadepäivien ratoksi

IMG_5805.PNGNinni Schulmanin Vastaa jos kuulet, on jo kolmas osa Hagfors-sarjaa, jonka päähenkilönä on kotiseudulleen eronsa jälkeen palannut toimittaja Magdalena Hansson.
Hagforsin kyläyhteisö ei todellakaan ole niin idyllinen ja rauhallinen, mitä Magdalena palatessaan odotti, kahdessa aikaisemmassa osassa toimittajana työskentelevä Magdalena osallistui paikkakunnalla myllerrystä aihetuttaviin kuolemantapauksiin enemmänkin kuin perusjournalisti  ja  tässäkin kirjassa tapahtuu murha.
Peruskauraa, voisi ajatella, mutta Hagforsin kylä on täynnä mielenkiintoisia ihmisiä ja Schulman osaa kirjoittaa heidät eläviksi. Rikoksen tutkinnan mukana kulkee koko ajan mitä moninaisemmat ihmissuhdekiemurat ja ainakin itse jo aiemmissakin kirjoissa opin pitämään kaikista henkilöhahmoista ja näiden ihmisten elämänkulun seuraaminen laajentaa jännärin vähän enemmäksi kuin pelkäksi tusinajännäriksi.

IMG_5738.jpg

J P Delaneyn Edellinen asukas on hyvin kirjoitettu, psykologiseksi trillerinä mainostettu kirja, joka kyllä viihdyttää kiitettävästi.
Kahdessa aikatasossa (Emma/Jane) etenevä tarina keskittyy kahteen naiseen, jotka eri aikoina muuttavat vuokralaisiksi samaan taloon, jonka on suunnitellut eksentrinen, palkittu huippuarkkitehti, joka myös valitsee henkilökohtaisesti vuokralaiset sekä määrittää kuinka minimalistisessa, tietokoneohjatussa talossa on asuttava.
Jane muuttaa taloon, jossa Emma on kuollut (onnettomuuteen?) ja päätyy suhteeseen  erikoislaatuisen omistajan kanssa, kuten Emmakin aikanaan. Samalla hän alkaa selvittää Emman kohtaloa tarkemmin ja…
No enpä kerrokaan sen tarkemmin, täydelliset juonitiivistelmät ovat tyhmiä.
Tarina on kiehtova, vaikka en ainakaan itse  sitä kovinkaan jännittäväksi kokenut. Juoni oli varsin ennalta-arvattava, mutta onneksi sen verran hyvin kirjoitettu, että se ei häirinnyt ylitsepääsemättömästi.
Tästä tulee taatusti hyvä elokuva.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *