Pekoni-kantarellipiirakkaa, siemennäkkäriä ja curry-seitiä aka Tomera Tiistai

Tiistaina iski hetkellinen keittiöhepuli ja päätin Ehtoisena Emona tuottaa ravinteikasta apetta perheelleni. Eli eikun poppikone pärisemään ja hihat heilumaan!

Tutkittuani kaappien sisältöä päätin uskaltautua rohkeasti multitaskaamaan ja suoriutua peräti kolmen reseptin toteuttamisesta samanaikaisesti! Odotettavissa olisi Kantarelli-pekonipiirakkaa, siemennäkkäriä ja curryseivuokaa.

Aloitin rumban valmistamalla sienipiirakan pohjan, koska sen piti vetäytyä vähintään vartti viileässä.
Sekoitin ensin kuivat aineet, 2 dl perunahiutaleita, 1 dl perunasosejauhett, 6 dl vehnäjauhoa ja 2 tl leivinjauhetta sekaisin ja nypin  sitten huoneenlämpöistä margariinia 200g taikinaan. Lopuksi lisäsin 4 dl vettä ja mutistelin taikinan sileäksi.
Taikina sai mennä jääkaappiin asettumaan.
Ai niin, tästä määrästä tulee 60 senttiselle uuninpellille semipaksu pohja, omaan makuuni vähän liian paksu, mutta enhän minä sitä muistanut, kun en ollut reseptiin sitä kirjannut. Muut piirakkaa maistaneet eivät ole pohjan paksuutta moittineet, mutta…

IMG_7728.jpgTämä kirpparilta joskus löytämäni käsityökalu on aarre – sen sijaan että sorminivelet vinkuen nyppisin rasvaa jauhoihin, keinuttelen vain tätä vempulaa (mikähän tämän oikea nimi on?) ja homma on hetkessä hoidettu!

Poikani pyysi tekemään Karppaajan siemennäkkäriä, johon hän on suorastaan hurmaantunut ja tokihan sitä Äitipisteitä pitää kerätä vielä parikymppiseltäkin lapselta! Kaapista löytyi tähän tarkoitukseen kurpitsan-, auringonkukan-, seesamin- ja pellavansiemeniä, joita jokaista laitoin 2 desiä. Lisäksi vielä 5 rkl maissijauhoa ja kukkurainen teelusikallinen suolaa.

IMG_7729.jpgSekaan kuusi kananmunaa ja eikun sotkuksi vaan.
Tästä määrästä saa kaksi pellillistä 60cm uuniin, kun oikein hartaudella levittelee. Kuvassa aloittelen hommaa sievästi sinivalkoisella spatulalla, mutta se lensi hetken päästä tiskikoneeseen ja jatkoin levitystä käsin. Onnistui paremmin 🙂
Näkkärit uuniin 170 asteeseen kiertoilmalla ja reilussa puolessa tunnissa ovat rapean kypsiä.

IMG_7730 2.jpg Kun näkkärit olivat uunissa aloitin currysein tekemisen pilkkomalla yhden ison punasipulin ja parinkymmenen sentin pätkän purjoa.

IMG_7726.jpgSipulit ja purjosilppu vuokan pohjalle.

IMG_7731.jpg

Pilkoin hieman kohmeisen seitin (2 pakettia, yhteensä 800g) palasiksi ja asettelin ne sipulipedille.

IMG_7734 2.jpg

IMG_7735.jpg 50-60 grammaa sulatettua voita (tai margariinia) sotketaan pari ruokalusikallista currya.

IMG_7736 2.jpg Kalapalojen päälle viekä paketillinen Koskenlaskijasulatejuustoa viipaleina ja curry-rasvaseos kaiken komeuden päälle.

IMG_7737 2.jpgTämä komeus kypsennetäänkin MIKROSSSA! Kansi päälle ja ensin 15 minuuttia täydellä teholla, sitten 10 minuuttia puolella teholla.

PIIP-PIIP-PIIP sanoi tässä välissä uuni ja pääsin nostamaan siemennäkkärit jäähtymään. Samalla nostin uuninlämmön 200 asteeseen.

IMG_7739 2.jpg
Ostin kokeilumielessä HK:n Englantilaista pekonia ja se sai kunnian päätyä kantarellipiirakkaani. Savustetussa pekonissa on makua muikeasti mutta vähemmän rasvaa!
Pilkottu pekoni pannulle ja hetken päästä yksi pilkottu punasipuli mukaan.

IMG_7740 2.jpgKuivatut kantarellit ovat ihania! Pikkuinen pussukka hetkeksi veteen ja kas, sinulla on kulhollinen hurmaavan keltaisia kaunottaria odottamassa pannulle pääsyä!

IMG_7727.jpg

IMG_7742.jpg

IMG_7744 2.jpg

Sienien muhiessa pekonin ja sipulin kanssa pannulla, nostin pohjataikinan ja taputtelin/venyttelin/kaulin sen leivinpaperin päälle pellille. Pohjaa on hyvä esipaistaa reilut 10 minuuttia ennen täytteiden levittämistä.

IMG_7746.jpg Kun currysei on ekan mikrojaksonsa kypsynyt, voit ”sotkea” vuokaa niin että pinnalla oleva juusto ja muut ainekset sekoittuvat ja näin ollen makujen leviäminen ja tasaantuminen vähintään tuplaantuu!

IMG_7743 2.jpgTakaisin piirakanpaistoon!
Esipaistetun pohjan päälle sieni-sipuli-pekoniseos. Löysin jääkaapista vähän nahistuneita kirsikkaluumutomaatteja ja puolitin nekin matkaan.
Päälle tein ”munamaidon” 2,5 desistä juustokermaa & 2 kananmunasta, vähän pippuria ja yrttejä, oman mielen mukaan as always. Pussillinen koskenlaskija-mozzarella-juustoraastetta ja koko komeus sinne 200 asteiseen uuniin. Tätä paistoin ehkä 40 minuuttia, mutta kannattaa ehkä aloittaa puolesta tunnista ja tarkkailla oman uunin oikkuja.

IMG_7748.jpgCurry-seivuoka kannattaa jättää tasaantumaan kymmenisen minuuttia ennen sen nauttimista. Jos keittää lisäkkeeksi vaikkapa tumman riisin, syö tästä annoksesta tosi iso porukka!

IMG_7745.jpgKoska siemennäkkäri maistuu kaikille ja toiset ovat ahneempia kuin toiset, jaetaan meillä näkkäri nimettyihin purkkeihin. Kukin syö oman halunsa ja tahtinsa mukaan eikä oman purkin tyhjennettyä ole asiaa toisten purkeille!

IMG_7749.jpgPiirakasta tuli mehevää ja maukasta. Sienivastainen perheenjäsenkin söi isommin valittelematta, joten mission completed. Iloitsen suunnattomasti kun onnistun saamaan nirsonipottajan suusta sisään aineksia, joita nuori mies karsastaa :)

IMG_7751.jpg
Tiistain tuotokset onnistuivat kiitettävästi ja niistä riittää iloa hyvässä lykyssä loppuviikoksi asti. Näitä kokkauspuuskia voisi tulla säännöllisemminkin!

 

 

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.