Pikaherkku keliaakikkovieraalle

Perheenjäseniltäni ja lähisuvusta löytyy laaja kirjo erilaisia allergioita ja olen aina inhonnut niitä tilanteita, kun juhlissa on tarjolla sen seitsemää sorttia, mutta näille ruokarajoitteisille on katettu johonkin pöydän kulmalle suurinpiirtein Moilasen gluteenittomia pakastemuffineja ja riisikakkuja kurkkuviipaleilla.

Kun sitten aikoinaan koko meidän perheen allergiakirjo selvisi koko laajuudessaan, päätin että meidän  juhlissamme tarjoomukset tulevat olemaan  sellaisia, että pitää olla jo aikamoisen erikoiset rajoitteet, ettei pöydässä esillä olevia eväitä saata syödä.

Vaikka varoitetaankin, että ylpeys käy lankeemuksen edellä, niin uskallan uhota olevani aikamoinen Ässä näissä erikoisruokavaliojutuissa ja joskus tyttären kanssa  jopa haaveilimme yhteisen kirjakahvilan perustamisesta. Olen saanut  kuitenkin seurata  useampaakin yrittäjäperheen eloa ja se, kaikesta antoisuudestaan huolimatta ole sellaista elämää, mitä itse haluaisin elää.

Niinpä olenkin nautiskellut haasteista vain kotioloissa ja pitänyt huolen siitä, että rippijuhlissa, ylppäreissä, valmistujaisjuhlissa ja synttäreillä ovat esiin katetut herkut olleet luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia, jopa hyvin tarkalla suolarajoitteellakin tehtyjä, koska kummipojalla on sairaus jossa suolanmäärä on tiukasti rajoitettu.  Tarjottavissa ei myöskään ole ollut pähkinöitä, auringonkukan siemeniä, selleriä, maustepippuria, kanelia, sinapinsiemeniä,oreganoa,  ei raakaa tomaattia, omenaa, kiwiä, banaania jne jne jne.
Kaikesta tästä huolimatta kukaan ei-rajoitteisista vieraista ole edes tajunnut syövänsä erikoisruokavalion mukaisia herkkuja. HAH!

Mutta joo, monta kappaletta höpihöpihöpinää, kun tarkoitus oli esitellä sunnuntaina pikakehittämäni tarjottava, kun yllärinä ilmenikin mahdollisuus että kahville tulisi muutama ruokarajoitettukin.
Tässä se taas nähtiin, että sen kerran kun heittäytyy rentoilemaan, niin kiirehän siinä sitten iskee!

Olin leiponut puolukkapiirakan ja feta-purjopiiraan tavallisten jauhojen kanssa, joten gluteenitonta tarjottavaa piti saada nopeasti tehtyä ja päädyin kokoamaan moderoidun ”Trifflen”:

Morttelilla jauhoin gluteenittomia digestivekeksejä murskaksi  ja sulatin laktoositonta voita sekaan – tämän keksipohjan taputtelin söpön lasin pohjalle.
Samalla tein tuosta vaniliinikreemijauheesta (maidoton) kreemin tekeytymään.Keksipohjan päälle asettelin mansikoita ja lusikoin vaniljakreemiä (maidoton) päälle. Seuraavaksi kerros mustikoita ja taas satsi kreemiä. 

Ylimmäisen kreemikerroksen päälle ripottelin koristeeksi muutaman karkkinapin (pähkinätön, laktoositon) ja voilà – kaunis ja herkullinen annos on valmis tarjottavaksi!

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Tapahtumat ja juhlat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.