Rocky Roadia sunnuntaita sulostuttamaan

Hullua miten joskus mieleen putkahtaa joku asia aivan tyhjästä – itselleni näin kävi vastikään, kun huomasin pyöritteleväni mielessäni koko ajan mitä kaikkea voisin sotkea Rocky Road-suklaaseen, en yhtään osaa päätellä mistä koko asia päähäni tuli, mutta eroon en siitä päässyt ennenkuin herkkua lopulta valmistin. Ekaa kertaa ikinä.

Kaapista löytyi sekä tummaa- että  vaaleampaa maitosuklaata, joten paloittelin ne sulamaan ja sotkin sekaan vähän voita. Sulatin suklaat vesihauteessa, ettei massa kuumenisi liikaa ja suklaa palaessaan muuttuis kokkareiseksi. Vesihauteessa palat  sulivatkin mukavasti – olisipa vain ollut vielämansikoita mitä dippailla sekaan!

Mutta ei ollut mansikoita. Niiden sijaan suklaan syleilyyn pääsi riisimuroja, popcorneja, merisuolaa, pieniä suklaakarkkeja ja minivaahtokarkkeja! Vuorasin n. 20 x 25 cm vuokan leivinpaperilla ja aloin kasata RockyRoadiani siihen – pohjalle ensin ohut kerros suklaasotkua, sen päälle riisimuroja, vaahtokarkkeja, poppareita…lisää suklaata ja samat pääliset ja vielä kerran suklaata.
Vähän vuokan paukuttelua pöytään, että suklaa valuisi kaikkiin koloihin ja viimeistelyksi loput minivaahtokarkit (maailman söpöimpiä karkkeja muuten!) ja suklaanamut.Sotku jääkaappiin hetkeksi jähmettymään ja that´s it – herkun henkeen sopii palojen murtaminen tarjolle, mutta tässä mie olen niin niuhonipottaja, että leikkelin palat veitsellä. Tuli nätimpiä paloja.
Suklaakulhoon jäi ”reunoille”suklaata sen verran, että kaadettuani siihen riisimuroja ja pyöriteltyäni niitä ympäriinsä sain lusikoitua myös riisisuklaakarkkeja makeisvuokiin. Niistä tuli varsin kauniita ja makukin oli hyvä.
Näin siis täällä taistellaan niitä viittä ikuista ylimääräistä kiloa vastaan – RockyRoadia ja riisisuklaata.
Way to go!!

puheenaiheet ruoka-ja-juoma