Säteilyä kerrakseen

Kun minulle nyt myönnettiin erityiskorvaavuus biologiseen lääkitykseen, on muutama asia tsekattava: keuhkojen ja purukaluston pitää olla kunnossa eli vapaa tulehduksista, että lääkitys voidaan turvallisesti alkaa.

Keuhkoröntgeniin tipahti kutsu ensi perjantaille ja kun soittelin kunnallisen puolen hammaslääkärille viime maanantaina, sain ihmeekseni ajan heti tälle perjantaille. Ihmetykseni oli suuren suuri, koska julkiselle puolelle on yleensä kuukausien jonot. Mutta ehkäpä tämä biologisen aloitus joudutti ajansaantia.

Hammaslääkäri tarkisti purukaluston ja ikenet tänään ja varasi vielä röntgenin tulevalle maanantaille. Kuvaamalla varmistetaan ettei jossain juurentyngässä muhi tulehdusta tai muuta ongelmia aiheuttavaa ylläriä. Lääkäri lupasi ilmoittaa tekstiviestillä onko kaikki ok tai jos ei ole, niin ilmoittaa vastaanottoajan.
Sujuvaa toimintaa!

Tässä ei näy minun hampaistoni, se on valitettavasti huomattavasti harvempi kalusto – oikomishoidon seurauksena tulleiden aukkojen lisäksi hampaita on jouduttu poistamaan pari kappaletta pahojen halkeamisten takia. Mutta nämä hammasröntgenkuvat ovat vain tosi hienoja!

xray-x-ray-2764828_1280.jpgKeuhkot kuvataan, että saadaan eliminoitua mahdollinen latentti tuberkuloosi-infektio.

diagnosis-1476620_1920.jpg

Latentti tuberkuloosi-infektio tarkoittaa sitä, että henkilö on saanut tuberkuloositartunnan jossain vaiheessa elämää ja tuberkuloosibakteeri on jäänyt elimistöön uinuvaan muotoon. Ja biologinen lääkitys sitten voi ”räjäyttää” sen aktiiviseksi.
Vaikka Suomessa tuperkkeli ei enää riesaksi asti ihmisiä vaivaakaan, niin tartuntahan on aina mahdollinen jos/kun esim. matkustelee ja/tai on tekemisissä riskimaista tulevien ihmisten kanssa.

Että minäpä sitten jouluna olen todella säteilevä pakkaus, kun noissa kahdessa kuvannoksessa käyn.

Toivottavasti molemmat kuvat ovat puhtaat ja pääsen ongelmitta vuoden vaihteen jälkeen aloittamaan lääkityksen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *