Suklaafondatit, jotka sulattavat kylmimmänkin sydämen
Päässäni oli pyörinyt jo muutaman päivän mielikuva suklaafondantista, josta valuisi lautaselle kuumaa, sulaa suklaata kun lohkaisisin lusikalla siitä palan. Kenties lautasella olisi myös vähän jäätelöä ja kielelläni kohtaisivat kuuman pehmeän hyväilevä suklaanmaku kietoutuneena kylmään, vaniljaiseen jäätelöön. Mmmmmm.
Tiistai-iltana viimein toteutin mielikuvani ja lopputulos oli vieläkin parempaa kuin unelmani.
Ja koska jaettu ilo on suurempi ilo, päätin jakaa reseptin myös täällä blogissa.Eli Esiliina eteen ja valmistaudu orgastiseen suklaanautintoon!
Sottainen työvaihe: Esivalmisteluina voitele vuoat ja ”pölytä” ne kaakaojauheella. Jos yhden vuokan vetoisuus on reilu 1,5 dl, annoksesta tulee neljä herkkupommia. Minä otin vähän liian pienet vuoat ja jouduin hätäetsimään lisävuokia ennen uuniin laittamista. Pistä uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Paloittele 120g tummaa suklaata ja 120g voita kulhoon ja sulata ne joko vesihauteessa tai mikrossa (800W) 20 sekunnin jaksoissa, sekoita massaa aina jaksojen välissä.
Toisessa kulhossa vispaa 2 kananmunaa ja 2 keltuaista (valkuaisista voit tehdä vaikka marenkia myöhemmin) ja 120g sokeria vaaleaksi vaahdoksi mihin sotket sulatetun suklaa-voi-seoksen ja jauhot.
Täytä vuoat 3/4 täyteen ja tuuppaa uuniin n. 12 minuutiksi. Jos vuoat ovat pienempiä, ota fondantit pois vähän aikaisemmin – Toki leivonnaiset maistuvat ihanille läpikypsinäkin, mutta se paras juttu ja fondantin ideahan on juuri se sula suklaasydän kun fondantista palan lohkaisee…
Tältä se sitten näytti (lusikka näyttää epämääräiselle, koska otin sillä juuri jäätelöä tuohon fondantin viereen).
Aaah, suklaata, suklaata, suklaata. Sulaa suklaata pehmeänrapeassa suklaakuoressa.
Kannattaa kokeilla!