Tonton-tammikuu, 2. viikon ruokalista
Maanantai
Aamupalaksi paistoin härkis-munakkaan ja se maistuikin todella hyvälle.
Lounaaksi lohimedaljongit ja punajuurisalaattia.
Päivällislautasella komeili kasvispyöryköitä, jotka ovat ihan kaupan hyllyltä: kerrankin on einestuote, joka sopii koko meidän ruokarajoitteiselle porukalle ja maistuu vielä tosi hyvälle. Onko mainostamista, jos sanon että valmistajan nimi alkaa S-kirjaimella…
Pyöryköiden kaverina söimme marinoituja munakoisoja.
Tajunnanräjäyttävä resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraava:
viipaloi 2-3 munakoisoa n. sentin viipaleiksi (pyöreiksi), sipaise öljyä pintaan ja pistä 200 asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi, käännä viipaleet ja pidä uunissa kunnes ne ovat pehmentyneet. Itkettämistä ei tarvita! Samaan aikaan sekoita tiiviissä kannellisessa astiassa desi öljyä, rkl balsamicoa, rkl ruokosokeria ja haluamasi määrä murskattuja valkosipulinkynsiä, ripaus suolaa, yrttejä, chiliä. Kun munakoisot ovat pehmenneet, mutta silti yhä napakoita , ota ne uunista ja nosta marinadiastiaan. Kansi päälle ja hölskyttelyä. Jääkaappiin vuorokaudeksi, minkä aikana kannattaa käydä kääntelemässä että viipaleet marinoituvat tasaisesti. Maistuu niin kylmänä kuin kuumanakin taivaalliselle!
Tiistai
Aamupalana eilisen lounaan lohta ja kananmuna + vihreää teetä inkiväärillä.
Lounaaksi keitin viimeisiä päiviään vetelevästä maidosta mannapuuron.
Päivälliseksi mies teki taas härkis-Kormaansa täysjyväriisillä. Vietettiin samalla tyttären lomanlopettajaiset ja katsottiin West Worldin ykköskauden viimeinen osa. Mielettömän upea sarja! Eka osaa katsoessa olin vähän pihalla, mutta sitten kolahti ja lujaa! Ilotulitusta! Räjähdyksiä! Lisää ilotulitusta!
Keskiviikko
Kaurapuurolla aamu alkoi messevästi. Pannussa rooibusta appelsiiniöljyllä.
Lounaaksi eilisen Härkis-Korman jämät ja runsaasti vihreää salaattia.
Päivälliseksi sain nauttia taas kerran miehen valmistamaa herkkua eli munakoisoviipaleita tomaatin ja fetajuuston kera.
Meillä on oikea munakoisomania päällä, mutta siitä vain saa ihan älyttömän hyvän makuisia ruokia.
Torstai
Eilen oli tulet leivinuunissa ihan kodin lämmitysmielessä, mutta pitihän se uunin sisälämpökin hyötykäyttää ja mies laittoi jalkapallopelit katsottuaan yöksi uuniin ohrasuurimopuuron. Eli aamulla…nam.
Ohrapuuroa riitti lounaaksikin.
Päivällinen koostui marinoiduista munakoisoista, qvinoasta ja pinaattiletuista.
Perjantai
Söin appelsiinijogurtin aamupalaksi, teepannussa ”Lazy Days”-sekoitus.
Lounaan söinkin ystävättären kanssa salaattibaarissa: lautaselle pääsi vihreän salaatin kaveriksi fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja punasipulia.
Viime perjantaisen leffaillan falafelit olivat kyllä syötäviä, mutta eivät mitenkään intohimoa herättäviä, joten päätimme kokeilla pizzaa.