Haku työvoimakoulutukseen

Hain tämän viikon maanantaina työvoimakoulutukseen, mikä on alanvaidon kannalta järkevää. Minulla on korkeakoulututkinto, mutta ei haluamani alan kannalta aivan sopivaa koulutusta, saati työkokemusta. Hakemani koulutus on sellainen, missä opiskelen uutta alaa ja teen töitä uuden alan työpaikalla. Nyt vain toivotaan, että pääsen koulutukseen!

Kirjoitan tähän vielä ohjeet, miten työvoimakoulutukseen haetaan.

  1. Mene nettisoitteeseen: https://koulutukset.te-palvelut.fi/
  2. Kirjoita sanahakukenttään haluamasi ammatin nimi. Kirjoita sijaintitietoihin maakunta tai paikkakunta.
  3. Saat tiedon, kuinka monta hakuasi vastaavaa koulutusta on tarjolla. Avaa koulutukset alarivin kohdasta ”Näytä ilmoitukset”.
  4. On myös mahdollista tehdä koulutusvahti, jolloin saat tiedon uusista, edellä ilmoittamiasi hakuehtoja vastaavista työvoimakoulutuksista suoraan sähköpostiisi. Valitse ylärivin vaihtoehdoista tässä kohtaa ”Vahti” ja kirjoita sähköpostiosoitteesi. Toimi ohjeiden mukaan.
  5. Kun löydät mielenkiintoisen koulutuksen, klikkaa se auki ja lue koulutuksen kuvaus huolellisesti, sillä saat siitä vinkkejä koulutushakemuksen tekemiseen.
  6. Teet hakemuksen koulutukseen klikkaamalla joko kuvauksen lopusta löytyvää painiketta ”Hae tähän koulutukseen” tai Tiedot-välilehdeltä vastaavasta kohdasta.
  7. Tee hakemus huolellisesti. TE-toimistossa päätetään, pääsetkö koulutukseen. Keskityin omassa hakemuksessani kolmeen asiaan: motivaationi, koulutustarpeeni ja soveltuvuuteni koulutukseen.
  8. Lähetä hakemus. Ilmoita TE-toimiston yhteyshenkilöllesi sopimallanne tavalla, että olet hakenut työvoimakoulutukseen. (Itse käytin Oma Asiointi -palvelua.)
  9. Jos hakemasi koulutus edellyttää täyttämään muitakin lomakkeita, muista täyttää myös ne. Asia selviää koulutuksen kuvauksesta.
  10. Jää odottamaan TE-toimiston päätöstä.

Olen aika innoissani hakemastani koulutuksesta ja toivon todella, että pääsen opiskelemaan. Asia selviää ymmärtääkseni tammikuun aikana.

tyo-ja-raha tyo ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *